Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het Bacchus offer

David Hewson (auteur)
+1
Het Bacchus offer
×
Het Bacchus offer Het Bacchus offer

Het Bacchus offer

In de reeks:
Genre:
Door de vondst van een veenlijk bij een Romeinse archeologische opgraving wordt duidelijk dat de Dionysische seksorgie͏̈n met maagdenoffers uit de oudheid nog niet zijn verdwenen.
Titel
Het Bacchus offer
Auteur
David Hewson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The villa of mysteries
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2006 | Andere uitgaven
316 p.
ISBN
90-261-2240-3

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tweede in het Nederlands vertaalde deel van een serie in Italië spelende thrillers rond de jonge politieman Nic Costa. Het eerste deel, 'De Vaticaanse moorden' (2005), kreeg drie sterren in VN's Detective & Thrillergids 2005. De thrillers zijn afzonderlijk te lezen. In het moerasgebied langs de Tiber wordt het goed geconserveerde lijk van een tienermeisje gevonden. Het meisje lijkt een eeuwenoud slachtoffer van een heidens ritueel te zijn, maar was de stiefdochter van een Amerikaan. Ze is zestien jaar geleden vermoord, geofferd tijdens een ritueel ter ere van de godheid Bacchus. Dan wordt een Engelse toeriste, een tienermeisje, ontvoerd. Ze lijkt erg veel op het pas gevonden slachtoffer en de geschiedenis lijkt zich te herhalen, de wrede rituelen rond Bacchus blijken nog altijd te bestaan. Costa en zijn partner Gianni Peroni, bijgestaan door patholoog-anatoom Teresa Lupo, gaan op onderzoek uit. Dit brengt hen in een race tegen de klok in de Italiaanse onderwereld. Sfeervolle thriller,…Lees verder

Over David Hewson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Mark Bothwell (Bodsham at en.wikipedia)

David Hewson (9 januari 1953) is een Brits schrijver van misdaad- en mysterieboeken. Zijn series van moderne misdaad spelen zich af in Rome, met in de hoofdrol detective Nic Costa. Het eerste deel was getiteld A Season for the Dead en werd tot dusver gevolgd door tien sequels.

Levensloop

Hewson verliet zijn school op zijn zeventiende en werkte voor een plaatselijke krant in het noorden van Engeland. Later werd hij verslaggever voor The Times en redacteur bij The Independent. Hij was lid van het International Thriller Writers Inc tot 2009. In 2011 werd Hewson gevraagd de 'novelisation' te schrijven van de populaire Deense dramaserie The Killing.

Bibliografie

Boeken

  • 1986 - Shanghai Thunder
  • 1995 - Semana Santa (ook bekend onder de titel Death in Seville)
  • 1997 - Epiphany (Waan…Lees verder op Wikipedia