Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het derde zusje

David Hewson (auteur), Gert Van Santen (vertaler)
Als de van moord beschuldigde zusjes Timmers tijdens hun vrijlating verdwijnen, wordt rechercheur Pieter Vos van de Amsterdamse politie op de zaak gezet.
Titel
Het derde zusje
Auteur
David Hewson
Vertaler
Gert Van Santen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Little sister
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2017 | Andere uitgaven
440 p.
ISBN
9789022575840 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kim en Mia Timmers, twee twintigjarige zusjes, vormden ooit samen met hun zusje Jo de veelbelovende Volendamse ‘De zusjes Timmers’. Maar Jo is dood en Kim en Mia hebben tien jaar in een gesloten inrichting op Marken gezeten, beschuldigd van moord op hun familie. Tijdens hun vrijlating verdwijnen ze en rechercheur Pieter Vos wordt op de zaak gezet. Hij probeert samen met zijn team te ontrafelen wat er zich destijds in Volendam heeft afgespeeld, maar het lijkt een grote doofpotaffaire waarin zelfs zijn overste een rol speelt. Wie kan hij nog vertrouwen? In tussentijd zijn de zusjes op de vlucht en lijkt het overleden derde zusje hen hierbij te helpen. Als er nog meer doden vallen, wijzen alle vingers in hun richting, maar Pieter Vos heeft zo zijn twijfels. Derde, zelfstandig te lezen, boeiende thriller uit de Amsterdam-serie van David Hewson (1953), met een gecompliceerd plot en rake beschrijvingen van de Amsterdamse en Volendamse couleur locale. De auteur schreef eerder de boeken gebas…Lees verder

Over David Hewson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Mark Bothwell (Bodsham at en.wikipedia)

David Hewson (9 januari 1953) is een Brits schrijver van misdaad- en mysterieboeken. Zijn series van moderne misdaad spelen zich af in Rome, met in de hoofdrol detective Nic Costa. Het eerste deel was getiteld A Season for the Dead en werd tot dusver gevolgd door tien sequels.

Levensloop

Hewson verliet zijn school op zijn zeventiende en werkte voor een plaatselijke krant in het noorden van Engeland. Later werd hij verslaggever voor The Times en redacteur bij The Independent. Hij was lid van het International Thriller Writers Inc tot 2009. In 2011 werd Hewson gevraagd de 'novelisation' te schrijven van de populaire Deense dramaserie The Killing.

Bibliografie

Boeken

  • 1986 - Shanghai Thunder
  • 1995 - Semana Santa (ook bekend onder de titel Death in Seville)
  • 1997 - Epiphany (Waan…Lees verder op Wikipedia

Suggesties