Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het verkeerde meisje

David Hewson (auteur), Gert Van Santen (vertaler)
Rechercheur Pieter Vos van de Amsterdamse politie trekt zich de wanhoop van de moeder van een ontvoerd meisje, een illegale Georgische prostituee, aan en gaat, hoewel verboden door de Inlichtingendienst, met zijn assistent Laura Bakker toch op onderzoek uit.
Titel
Het verkeerde meisje
Auteur
David Hewson
Vertaler
Gert Van Santen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The wrong girl
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2015
365 p.
ISBN
9789022569115 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tijdens de Sinterklaasintocht in Amsterdam ontvoert een man in zwartepietkostuum een achtjarig meisje. Zij blijkt niet het dochtertje van de rijke familie Kuyper te zijn maar van een arme Georgische prostituee. De sympathieke en eigenzinnige rechercheur Pieter Vos en zijn assistente Laura Bakker proberen de daders op te sporen. Ze worden gedwarsboomd door de geheime dienst, die andere prioriteiten heeft dan het bevrijden van het vermiste meisje. De thriller is vanaf het begin met veel vaart geschreven door de pittige dialogen en de afwisseling van korte stukjes waarin de verschillende karakters gevolgd worden. De couleur locale is overtuigend neergezet en veel problemen waarmee Amsterdam worstelt, spelen een rol: illegaliteit en uitbuiting van prostituees door een Turkse bende, vrijlating van een vermeende terrorist, maar ook de vele cafeetjes, fietsen en woonboten spelen een rol. Met een enkele verwijzing naar het eerste deel van de reeks rond Vos en Bakker, 'Het Poppenhuis'* (vier s…Lees verder

Over David Hewson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Mark Bothwell (Bodsham at en.wikipedia)

David Hewson (9 januari 1953) is een Brits schrijver van misdaad- en mysterieboeken. Zijn series van moderne misdaad spelen zich af in Rome, met in de hoofdrol detective Nic Costa. Het eerste deel was getiteld A Season for the Dead en werd tot dusver gevolgd door tien sequels.

Levensloop

Hewson verliet zijn school op zijn zeventiende en werkte voor een plaatselijke krant in het noorden van Engeland. Later werd hij verslaggever voor The Times en redacteur bij The Independent. Hij was lid van het International Thriller Writers Inc tot 2009. In 2011 werd Hewson gevraagd de 'novelisation' te schrijven van de populaire Deense dramaserie The Killing.

Bibliografie

Boeken

  • 1986 - Shanghai Thunder
  • 1995 - Semana Santa (ook bekend onder de titel Death in Seville)
  • 1997 - Epiphany (Waan…Lees verder op Wikipedia