Boek
Engels

The house of dolls

David Hewson (auteur)

The house of dolls

In de reeks:
Genre:
Na de verdwijning van zijn dochter heeft een rechercheur de Amsterdamse politie de rug toegekeerd, maar als drie jaar later een gelijksoortige verdwijning plaatsvindt, laat hij zich overhalen om het onderzoek op zich te nemen.
Titel
The house of dolls
Auteur
David Hewson
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Macmillan, 2014 | Andere uitgaven
429 p. : ill.
ISBN
9781447246145 (hardback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tegen zijn zin wordt Pieter Vos, ex-rechercheur van de Amsterdamse politie, betrokken bij de ontvoeringszaak van de dochter van een lokale politicus omdat deze zaak opvallend veel lijkt op de mysterieuze verdwijning van zijn eigen dochter drie jaar eerder. Destijds bestond het vermoeden dat dit het werk was van criminelen die Vos te grazen wilden nemen. Tegelijkertijd komt een Amsterdamse crimineel, die vroeger een groot deel van de Amsterdamse Wallen bestierde, na twee jaar weer op vrije voeten. Eén van zijn vroegere rivalen heeft het grootste deel van zijn territorium overgenomen en de politie vreest voor een bendeoorlog. Eerste van een serie romans over Pieter Vos en zijn plattelands-collega Laura Bakker, die zich als nieuweling nog moet bewijzen. Degelijk en onderhoudend vertelwerk, met een goede sfeertekening en geloofwaardige karakters. Het plot bevat wel een aantal clichés, maar ook verrassende wendingen. Korte zinnen, korte hoofdstukken. De auteur schreef tot nog toe meer dan …Lees verder

Over David Hewson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Mark Bothwell (Bodsham at en.wikipedia)

David Hewson (9 januari 1953) is een Brits schrijver van misdaad- en mysterieboeken. Zijn series van moderne misdaad spelen zich af in Rome, met in de hoofdrol detective Nic Costa. Het eerste deel was getiteld A Season for the Dead en werd tot dusver gevolgd door tien sequels.

Levensloop

Hewson verliet zijn school op zijn zeventiende en werkte voor een plaatselijke krant in het noorden van Engeland. Later werd hij verslaggever voor The Times en redacteur bij The Independent. Hij was lid van het International Thriller Writers Inc tot 2009. In 2011 werd Hewson gevraagd de 'novelisation' te schrijven van de populaire Deense dramaserie The Killing.

Bibliografie

Boeken