Boek
Engels

The seventh sacrament

David Hewson (auteur)

The seventh sacrament

In de reeks:
Genre:
Een archeoloog wordt na veertien jaar gevangenisstraf op verdenking van moord op zijn destijds 7-jarige zoon opgepakt voor de moord op een van zijn vroegere studenten.
Titel
The seventh sacrament
Auteur
David Hewson
Taal
Engels
Uitgever
London: Pan, 2007
529 p. : ill.
ISBN
9780330435956
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Giorgio Bramante is archeoloog en aanhanger van het Mithraisme waarbij gehoorzaamheid centraal staat. In het verre verleden waren er vele Mithraische altaren in de tientallen tunnels onder Rome waarin hij veel onderzoek deed. Na veertien jaar vastgezeten te hebben op verdenking van moord op zijn toen 7-jarige zoontje Alessio, wordt hij opgepakt voor een brute moord op een van zijn vroegere studenten. Hierdoor wordt ook de zaak uit het verleden weer opnieuw onderzocht door de inspecteurs die altijd aan het vonnis hebben getwijfeld. De dramatische gebeurtenis, waarbij Bramante zijn zoontje alleen in een van de gangen achterlíet, waar deze werd ontdekt door diens studenten, wordt in het heden als de draad van Ariadne tussen het actuele onderzoek vervlochten. Knap geschreven verhaal met veel lagen, boeiende personages, knappe karaktertekening; erudiet geschreven. Het oude Rome herleeft in de kleurrijke taal en de krachtige beelden. De ontknoping heeft de tragiek van een klassiek drama. Po…Lees verder

Over David Hewson

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Mark Bothwell (Bodsham at en.wikipedia)

David Hewson (9 januari 1953) is een Brits schrijver van misdaad- en mysterieboeken. Zijn series van moderne misdaad spelen zich af in Rome, met in de hoofdrol detective Nic Costa. Het eerste deel was getiteld A Season for the Dead en werd tot dusver gevolgd door tien sequels.

Levensloop

Hewson verliet zijn school op zijn zeventiende en werkte voor een plaatselijke krant in het noorden van Engeland. Later werd hij verslaggever voor The Times en redacteur bij The Independent. Hij was lid van het International Thriller Writers Inc tot 2009. In 2011 werd Hewson gevraagd de 'novelisation' te schrijven van de populaire Deense dramaserie The Killing.

Bibliografie

Boeken

  • 1986 - Shanghai Thunder
  • 1995 - Semana Santa (ook bekend onder de titel Death in Seville)
  • 1997 - Epiphany (Waan…Lees verder op Wikipedia