Boek
Engels

Sleep baby sleep

David Hewson (auteur)

Sleep baby sleep

In de reeks:
Genre:
Als de Amsterdamse politiedetective Pieter Vos wordt geconfronteerd met een gedrogeerde vrouw en een dode man, doet dit hem denken aan een eerdere zaak.
Titel
Sleep baby sleep
Auteur
David Hewson
Taal
Engels
Uitgever
London: Macmillan, 2017 | Andere uitgaven
354 p.
ISBN
9781447293439 (hardback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In Amsterdam wordt de hond van politiedetective Pieter Vos in een kroegje gekidnapt en krijgt hij vreemde berichten op zijn mobiel. Dit leidt naar de vondst van een met GHB gedrogeerde jonge vrouw en een dode man met de tatoeage ‘Sleep baby sleep’ op een kerkhof. Het doet denken aan een zaak van vier jaar geleden. Gepusht door de nieuwe vrouwelijke commissaris probeert Vos de zaak op te lossen, samen met agente Bakker. Er volgen meer berichten van de onbekende, zijn hond is terug en zijn relatie met gevangenisarts Marly blijft moeizaam. De auteur (1953), bekend van 'The Killing'-trilogie en de 'Nic Costa'-serie, schrijft het onafhankelijk te lezen vierde deel in de Amsterdam Detectives-serie*. Er is een mooie plot en een onverwachte ontknoping. De karakters zijn goed getekend: de eigenzinnige Vos op zijn armoedige woonboot, de publiciteitshongerige commissaris, de doodzieke man in de gevangenis, de ouders van de jonge vrouw Annie en Annie zelf die geheimen heeft. De couleur locale is …Lees verder

Over David Hewson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Mark Bothwell (Bodsham at en.wikipedia)

David Hewson (9 januari 1953) is een Brits schrijver van misdaad- en mysterieboeken. Zijn series van moderne misdaad spelen zich af in Rome, met in de hoofdrol detective Nic Costa. Het eerste deel was getiteld A Season for the Dead en werd tot dusver gevolgd door tien sequels.

Levensloop

Hewson verliet zijn school op zijn zeventiende en werkte voor een plaatselijke krant in het noorden van Engeland. Later werd hij verslaggever voor The Times en redacteur bij The Independent. Hij was lid van het International Thriller Writers Inc tot 2009. In 2011 werd Hewson gevraagd de 'novelisation' te schrijven van de populaire Deense dramaserie The Killing.

Bibliografie

Boeken