Dvd
Nederlands

De trek met Bram Vermeulen

David Kleijwegt (regisseur), Alexander Oey (regisseur), Bram Vermeulen (samensteller)
Serie van vier afleveringen waarin correspondent Bram Vermeulen veranderingen in Afrika laat zien.
Bevat
Aflevering 1 De smokkelaar
Aflevering 2 De xenofoob
Aflevering 3 De drenkeling
Aflevering 4 De gedeporteerde
Titel
De trek met Bram Vermeulen
Regisseur
David Kleijwegt Alexander Oey
Samensteller
Bram Vermeulen 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Vpro, © 2016
1 dvd-video
Speelduur
171 min.
Aantekening
Nederlands gesproken, Nederlandse ondertiteling
EAN
8718627224779
Plaatsingssuggestie
313.2 (SISO) Migranten (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vierdelige serie uit 2016 van journalist en Afrikacorrespondent Bram Vermeulen. Hij laat de vier archetypische hoofdrolspelers uit het migratiedebat die meestal niet gehoord worden nu zélf aan het woord: de mensensmokkelaar die eraan verdient, de drenkeling, de gedeporteerde die het land wordt uitgezet, de Afrikaanse buitenlanderhater. De serie begint in Agadèz, de grootste stad van Niger. Daar spreekt Vermeulen met twee smokkelaars die migranten opeengepakt in hun pick-uptruck door de woestijn vervoeren tot over de grens van Libië. De andere afleveringen zijn gefilmd in Senegal, Nigeria en Zuid-Afrika. Vermeulen maakte eerder de series In Turkije (2011), Langs de grenzen van Turkije (2012) en Dwars door Afrika (2014).

Over David Kleijwegt

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

David Kleijwegt (Rotterdam, 1965) is een Nederlands programmamaker (van onder andere documentaires) voor de VPRO (onder andere voor 2Doc en Het uur van de wolf) en voormalig pop-recensent van het Algemeen Dagblad.

In 1996 won hij de Pop Pers Prijs en in 2012 samen met Sander Donkers de Jip Golsteijn Journalistiekprijs. Sinds 2000 schrijft Kleijwegt voor Vrij Nederland. Bij de VPRO was hij onder meer regisseur en eindredacteur van Wintergasten en Boeken op reis, met presentator Wim Brands. Met Bram Vermeulen maakte hij de reisseries De Trek en Sahara. In 2018, 2020 en 2022 was hij regisseur en samensteller van De kijk van Koolhoven. In 2019 verscheen zijn lange documentaire De Race, over nanowetenschapper Leo Kouwenhoven en zijn ambitie een quantumcomputer te bouwen. Kleijwegt levert ook regelmatig bijdragen aan Andere Tijden Sport, onder meer de documentaire WILLEM…Lees verder op Wikipedia

Suggesties