Een man draait door als hij op een feestje gehypnotiseerd wordt en denkt dat in zijn huis geesten rondwaren
Titel
Stir of echoes / written for the screen and dir. by David Koepp ; based on the novel by Richard Matheson
Regisseur
David Koepp
Naar het werk van
Richard Matheson
Taal
Engels
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Universal, 2001
1 dvd-video
Oorspr. opname
1999
Speelduur
ca. 95 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
0044007810620

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze psychologische horrorfilm is de tweede speelfilm van David Koepp, die meer bekend is als scenarioschrijver van onder meer Panic room en Jurassic Park. De hoofdrol wordt gespeeld door Kevin Bacon (Hollow man, Sleepers, Footloose). Tom Witzky is een gewone arbeider die met zijn gezin in een rustige buitenwijk van Chicago woont. Nadat hij op een feestje gehypnotiseerd is, wordt hij achtervolgd door gewelddadige visioenen en de geest van een overleden meisje dat een boodschap aan hem wil overbrengen. Tom raakt geheel geobsedeerd door de verschijningen, waardoor zijn gezin in een crisis raakt. Roel Haanen schrijft in de Filmkrant (juli/augustus '00) dat Koepp in de verhaallijn een paar steekjes laat vallen. De personages en hun onderlinge relaties zijn echter zeer goed uitgewerkt en Bacon en de andere acteurs spelen heel geloofwaardig, wat volgens Haanen resulteert in een 'ijzersterke (...) ouderwets griezelige spookfilm. (...)'. Als extra bevat de dvd een korte documentaire en produ…Lees verder

Over David Koepp

David Koepp (Pewaukee, 9 juni 1963) is een Amerikaans scenarioschrijver, filmregisseur en auteur. Hij is vooral bekend als de schrijver van blockbusters als Jurassic Park (1993), Mission: Impossible (1996), Spider-Man (2002) en Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008).

Biografie

David Koepp werd in 1963 geboren in Pewaukee (Wisconsin). Zijn vader Donald had een bedrijf dat gespecialiseerd was in reclameborden en zijn moeder was een verpleegkundige en familietherapeute. Tijdens zijn studies aan Kettle Moraine High School had hij een baantje bij een McDonald's-restaurant in Delafield. In 1986 behaalde hij een bachelor aan de de Universiteit van Californië - Los Angeles (UCLA), waar hij een filmopleiding volgde.

Carrière

Als scenarist

Na zijn studies ging Koepp in Hollywood…Lees verder op Wikipedia