Boek
Nederlands

Piratenzoekboek

David Long (auteur), Harry Bloom (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Lees van alles over de geschiedenis van de piraterij, door ondermeer te zoeken naar schatten, kanonnen, specerijen en beruchte piraten. Met gedetailleerde kleurenillustraties, veel zoekopdrachten en oplossingen. Met vergrootglas. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.
Onderwerp
Zeerovers
Titel
Piratenzoekboek
Auteur
David Long
Illustrator
Harry Bloom
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Pirates magnified
Uitgever
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2017
45 p. : ill. ; vergrootglas
ISBN
9789002264481 (hardback, Davidsfonds /Infodok) 9789492077851 (hardback, Trichis)
Plaatsingssuggestie
658.2 (SISO) Schepen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Toen Columbus Amerika ontdekte en de Spanjaarden er vervolgens schepen vol goud, zilver en edelstenen vandaan haalden, begon een gouden tijdperk voor piraten en kapers. Later plunderden ze ook andere kostbaarheden, zoals specerijen. Dit zoekboek (ruim A4-formaat) geeft in paginagrote kijkplaten met korte tekstblokjes een inkijkje in de piraterij: de schepen, het navigeren op volle zee en het leven aan boord. Je maakt kennis met de beruchtste piraten en je ontdekt dat er ook nu nog schattenjagers zijn, op zoek naar vergane wrakken vol goud die op de zeebodem liggen. Elke spread bevat tien ‘dingen om te zoeken’ in de gedetailleerd getekende en stripachtige kijkplaten. Om het zoeken te vergemakkelijken is een plat vergrootglas* van karton en plastic toegevoegd, dat in het omslag is geklemd. De tekst bevat enkele Vlaamse zinsconstructies (‘Eens ze binnen de muren waren’). Achter in het boek een 'schurkengalerie', nog meer zoekopdrachten, de oplossingen, een mini-cursus ‘praten als een pir…Lees verder

Over David Long

David Brian (Dave) Long (16 maart 1954) is een voormalige langafstandsloper uit Groot-Brittannië. Hij nam tweemaal deel aan de Olympische Spelen, maar won hierbij geen medailles.

Loopbaan

Long vertegenwoordigde het Verenigd Koninkrijk tijdens de Olympische Spelen van Seoel op de marathon en werd 21e in een tijd van 2:16.18. Vier jaar later op de Olympische Spelen van Barcelona werd hij 39e in 2:20.51. Zijn beste tijd op de marathon behaalde hij bij de Londen Marathon in 1991 met een vierde plaats in 2:10.30.

In 1989 won hij de Dam tot Damloop in een tijd van 46.28.

David Long woont met zijn vrouw Jane en hun dochters Esme en Ella in Coventry.

Persoonlijk record

Palmares

10.000 m

  • 1982: Britse kampioenschappen - 29.03,95

10 Eng. mijlLees verder op Wikipedia