Boek
Nederlands

Hoe vang je de grote vis?

David Lynch (auteur)
+1
Hoe vang je de grote vis?
×
Hoe vang je de grote vis? Hoe vang je de grote vis?

Hoe vang je de grote vis?

Persoonlijke reflecties door de Amerikaanse regisseur en kunstschilder over transcendente meditatie.
Onderwerp
Lynch, David
Titel
Hoe vang je de grote vis?
Auteur
David Lynch
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Catching the big fish
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij Ten Have, © 2019
175 p.
ISBN
9789025907099 (hardback)
Plaatsingssuggestie
798.53 (SISO) Acteurs - Regisseurs ; Acteurs - Regisseurs (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De bekende filmmaker David Lynch (1946) begon ooit als schilder, maar raakte gegrepen door het medium film, een bewegend schilderij dat een verhaal vertelt. Hoe vond hij iedere keer inspiratie? Toen hij depressief was, overwoog hij in therapie te gaan, maar omdat het ten koste van zijn creativiteit zou gaan, zag hij ervan af. Hij vertelt over zijn worsteling met een script of met de casting en hoe dingen soms heel onverwacht op hun plek vallen. Om tot een dieper inzicht te komen past hij een paar keer per dag Transcendente Meditatie toe. De opbrengsten van dit boek gaan naar bewustzijnsgericht onderwijs. Rustige lay-out. Geen illustraties. Soms bevat een hoofdstuk maar één regel. Het is handig als je de films ooit hebt gezien, maar het eigenlijke onderwerp is Transcendente Meditatie. De foto op de achterzijde van een gekweld gezicht met zijdelingse afgewende boze blik is geen aanbeveling voor meditatie. Liefhebbers van de films komen niet helemaal aan hun trekken omdat het verhaal ove…Lees verder

Over David Lynch

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

David Keith Lynch (Missoula (Montana), 20 januari 1946) is een Amerikaans filmregisseur en kunstschilder.

Hij wordt gezien als het boegbeeld van de Amerikaanse surrealistische cinema. Lynch staat met name bekend om zijn thrillers waarin hij seks, gewelddadigheid en zwarte humor combineert met stilistische schoonheid en een poging tot technische perfectie. In bijna al zijn films vervormt hij alledaagse elementen uit de Amerikaanse cultuur tot vreemde surrealistische objecten.

Naast het regisseren van films houdt Lynch zich bezig met verschillende nevenactiviteiten. Hij is kunstschilder, striptekenaar, meubelontwerper, hoogleraar op de University of Fine Arts, en ambassadeur van transcendente meditatie. Daarnaast componeert hij ook elektronische muziek (hij nam twee singles op: Good Day Today en I know).

Levensloop

Lynch wilde aanvankelijk kunstschilder worden. Hij volgde diverse kunstacademies, tot hi…Lees verder op Wikipedia