Een saxofonist en zijn vrouw raken verstrikt in hun eigen dromen en weten dan niet meer wat waan is en wat werkelijkheid.
Titel
Lost highway / directed by David Lynch ; written by David Lynch [e.a.]
Regisseur
David Lynch
Acteur
Patricia Arquette Bill Pullman Balthazar Getty
Componist
Angelo Badalamenti 1937-
Taal
Engels
Uitgever
Cinéart, [2019]
1 blu-ray
Oorspr. opname
1997
Speelduur
134 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5051083144087

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Neo-noirfilm uit 1997 van David Lynch (Wild at heart; Twin Peaks) met onder meer Bill Pullman, Patricia Arquette en Balthazar Getty. Saxofonist Fred Madison en zijn vrouw Renee ontvangen VHS-banden met opnamen van zichzelf in hun eigen huis. Ze raken verstrikt in hun eigen dromen en weten dan niet meer wat waan is en wat werkelijkheid. VPRO Cinema (vpro.nl): ‘Niemand anders dan David Lynch zou zoveel wonderschone beelden en uitstekende acteurs steken in een opzettelijk onbegrijpelijk verhaal. (…) De kijker blijft met raadsels zitten, maar kan ook genieten van sfeervolle sequenties en verontrustende muziek van Angelo Badalamenti. (…)’

Over David Lynch

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

David Keith Lynch (Missoula (Montana), 20 januari 1946) is een Amerikaans filmregisseur en kunstschilder.

Hij wordt gezien als het boegbeeld van de Amerikaanse surrealistische cinema. Lynch staat met name bekend om zijn thrillers waarin hij seks, gewelddadigheid en zwarte humor combineert met stilistische schoonheid en een poging tot technische perfectie. In bijna al zijn films vervormt hij alledaagse elementen uit de Amerikaanse cultuur tot vreemde surrealistische objecten.

Naast het regisseren van films houdt Lynch zich bezig met verschillende nevenactiviteiten. Hij is kunstschilder, striptekenaar, meubelontwerper, hoogleraar op de University of Fine Arts, en ambassadeur van transcendente meditatie. Daarnaast componeert hij ook elektronische muziek (hij nam twee singles op: Good Day Today en I know).

Levensloop

Lynch wilde aanvankelijk kunstschilder worden. Hij volgde diverse kunstacademies, tot hi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek