Dvd
Engels

Twin Peaks : fire walk with me

David Lynch (regisseur), Angelo Badalamenti (componist), Robert Engels (scenarist)
Thriller rond de laatste zeven dagen uit het leven van Laura Palmer. Twee meisjes worden met een tussenperiode van een jaar en op niet ver van elkaar gelegen plaatsen vermoord aangetroffen. De FBI stelt een onderzoek in
Titel
Twin Peaks : fire walk with me / dir. by David Lynch ; written by Robert Engels ... [et al.]
Regisseur
David Lynch
Componist
Angelo Badalamenti 1937-2022
Scenarist
Robert Engels
Acteur
Sheryl Lee Ray Wise Mädchen Amick David Bowie 1947-2016
Uniforme titel
Twin Peaks : fire walk with me
Taal
Engels
Uitgever
A-Film, 2004 | Andere uitgaven
1 dvd-video
Oorspr. opname
1992
Speelduur
ca. 135 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8716777050095

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse speelfilm uit 1992 van David Lynch, die eerder de televisieserie Twin Peaks maakte. Met Sheryl Lee, Ray Wise, Kiefer Sutherland, Harry Dean Stanton e.v.a. De Speelfilmencyclopedie geeft 2 1/2 ster: 'Twee jonge meisjes worden met een tussenperiode van één jaar en op niet ver van elkaar gelegen plaatsen vermoord aangetroffen. De F.B.I. voert het onderzoek uit. Lynch trekt de laatste zeven dagen van Laura Palmer na, omdat hij gelooft dat dat hem beter in staat zal stellen het mysterie te doorgronden. Alleen door er van alles bij te slepen, raakt hij uiteindelijk het spoor bijster en verliest zijn film het wonderlijke en poëtische van de serie. (...) Beslist een indrukwekkende en goed geregisseerde film, maar het slaat allemaal nergens op.' Interessant voot de liefhebbers van de Twin Peaks televisieserie.

Over David Lynch

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

David Keith Lynch (Missoula (Montana), 20 januari 1946) is een Amerikaans filmregisseur en kunstschilder.

Hij wordt gezien als het boegbeeld van de Amerikaanse surrealistische cinema. Lynch staat met name bekend om zijn thrillers waarin hij seks, gewelddadigheid en zwarte humor combineert met stilistische schoonheid en een poging tot technische perfectie. In bijna al zijn films vervormt hij alledaagse elementen uit de Amerikaanse cultuur tot vreemde surrealistische objecten.

Naast het regisseren van films houdt Lynch zich bezig met verschillende nevenactiviteiten. Hij is kunstschilder, striptekenaar, meubelontwerper, hoogleraar op de University of Fine Arts, en ambassadeur van transcendente meditatie. Daarnaast componeert hij ook elektronische muziek (hij nam twee singles op: Good Day Today en I know).

Levensloop

Lynch wilde aanvankelijk kunstschilder worden. Hij volgde diverse kunstacademies, tot hi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties