Boek
Nederlands

Elmer en de Kerstfant

David McKee (auteur), Rindert Kromhout (vertaler)
+1
Elmer en de Kerstfant
×
Elmer en de Kerstfant Elmer en de Kerstfant
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De jonge olifantjes zijn opgewonden omdat het bijna Kerstmis is. Elmer neemt ze mee om een kerstboom uit te zoeken en vertelt ze alles over de Kerstfant die cadeautjes komt brengen. Prentenboek met paginagrote vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Olifanten
Titel
Elmer en de Kerstfant
Auteur
David McKee
Vertaler
Rindert Kromhout
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Elmer and papa red
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Goor, 2011
[26] p. : ill.
ISBN
9789000302314 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Kerstmis (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Elmer, de beroemde geblokte kleurtjesolifant, bereidt zich samen met de nogal zenuwachtige kleine olifantjes voor op de komst van de Kerstfant. Ze gaan een kerstboom uitkiezen, hoog in de heuvels. Voor het eerst in hun leven zien de kleintjes sneeuw, en dat geeft natuurlijk heel wat pret. Gewapend met een grote kerstboom keren ze naar de andere olifanten terug. De boom wordt versierd en er worden cadeautjes bij gelegd. Die zijn bedoeld voor arme en zielige dieren. 's Nachts, als de olifanten blij en tevreden slapen, legt Elmer bij ieder kleintje een pakje neer, want de Kerstfant is hen niet vergeten! Over Elmer zijn, sinds in 1989 het eerste boek in een Nederlandse vertaling verscheen, al veel prentenboeken gemaakt, maar de auteur/illustrator weet met zijn warme verhalen toch iedere keer weer te verrassen. De kleine olifanten hebben veel weg van nieuwsgierige kleuters, die opgewonden raken bij de gedachte aan het naderende feest. Een mooi uitgevoerd, sfeervol prentenboek. Vanaf ca. 4 …Lees verder

Elmer en de Kerstfant

De jonge olifantjes staan te trompetteren van opwinding want de Kerstfant is in aantocht. Elmer, de kleurtjesolifant, gaat met de kleine olifantjes wandelen zodat de oude olifanten rustig de pakjes kunnen inpakken. Elmer wil een kerstboom gaan zoeken, dan gaat de tijd sneller voorbij. Hoger de bergen in, zien de kleintjes voor het eerst sneeuw. Elmer laat ze in de sneeuw spelen en zoekt een mooie kerstboom uit. Ze nemen de reuzenboom mee naar huis en versieren hem de volgende dag. De oude olifanten leggen er een hoop pakjes onder. 's Nachts komt de Kerstfant en neemt de pakjes mee op zijn slee om ze aan de arme en zielige dieren uit te delen. Gelukkig laat hij voor onze jonge olifantjes toch nog een pakje over.
Elmer kennen alle kleuters. Het kleurrijke olifantje zorgt weeral voor wat actie. Maar het verhaal is wel nogal geforceerd. Moet dat nu echt, olifanten in de sneeuw en een rode Kerstfant met een witte baard?

Suggesties