Boek
Nederlands

Elmer en het monster

David McKee (auteur), Rindert Kromhout (vertaler)
+1
Elmer en het monster
×
Elmer en het monster Elmer en het monster
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
In het bos ziet Elmer heel veel dieren wegrennen. Ze zijn op de vlucht voor een monster! Elmer wil wel eens weten hoe gevaarlijk dat monster is. Prentenboek met vrolijke, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Griezels, Bang zijn
Titel
Elmer en het monster
Auteur
David McKee
Vertaler
Rindert Kromhout
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Elmer and the monster
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Goor, 2014
[28] p. : ill.
ISBN
9789000339006 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Bang zijn (ZIZO)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op weg naar het bos komt kleurtjesolifant Elmer allemaal dieren tegen, van klein tot groot, die op de vlucht zijn voor een monster. Reden voor Elmer om juist een kijkje te gaan nemen. Hij treft een blauw diertje dat brult als een monster omdat hij juist zo bang is voor de andere dieren! Elmer zorgt voor een vrolijke kennismaking. Met de karakteristieke, kleurige illustraties, is dit weer een echt Elmer-avontuur. Er kan met kleuters verder gepraat worden over verschillende aspecten van het thema angst, bijvoorbeeld je angst onder ogen zien. Op de tamelijk drukke platen over telkens twee pagina’s valt veel te bekijken. Met aantrekkelijke, kleurrijke omslagillustratie waarop de kleur rood overheerst. Over de kleurtjesolifant werd in 1989 het eerste boek in het Nederlands vertaald, waarna er vele volgden. Vanaf ca. 4 jaar.

Elmer en het monster

Vroeg in de ochtend klinkt er in de jungle een vreselijk gebrul. De kleine dieren worden erdoor opgeschrikt en stormen doodsbang voorbij Elmer, de kleurtjesolifant. Ook de apen, de krokodillen en zelfs tijger en leeuw slaan op de vlucht en waarschuwen Elmer, want ze vrezen dat er een levensgevaarlijk monster in het oerwoud zit. Maar daar gelooft Elmer niets van. Nieuwsgierig als hij is, stapt hij dapper door. En maar goed ook, want zo ontdekt hij dat het oorverdovende gebrul helemaal niet van een groot, boos monster afkomstig is ...
Dit is een nieuw avontuur van het wereldberoemde patchworkolifantje. Een blik op de cover geeft al meteen zin om snel te gaan ontdekken waarom de afgebeelde dieren er zo bang uitzien en Elmer eerder verwonderd kijkt. Natuurlijk loopt alles goed af.
Na het voorlezen van dit prentenboekverhaal kan er met kleine kinderen nog worden nagepraat over ‘Bang zijn’, en dat daar meestal geen reden toe is.

Suggesties