Boek
Nederlands

Elmer en het weer

David McKee (auteur), Ellen Hosmar (vertaler)
+1
Elmer en het weer
×
Elmer en het weer Elmer en het weer
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De kleurige olifant Elmer maakt kennis met diverse soorten weer. Hardkartonnen prentenboekje met fleurige illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Weer
Titel
Elmer en het weer
Auteur
David McKee
Vertaler
Ellen Hosmar
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Elmer's weather
Uitgever
Utrecht: Veltman Uitgevers, © 2018 | Andere uitgaves
[12] p. : ill.
ISBN
9789048315895 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Seizoenen - Weer (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Naast koning Rollo is het patchworkolifantje Elmer zonder twijfel de populairste figuur uit de boeken van David McKee. De kunstenaar startte de reeks op het eind van de jaren tachtig en ze werd meteen een succes. Elmer is een kleine, bonte olifant die met zijn aanstekelijke enthousiasme en inventiviteit kleur brengt in het leven van de andere dieren in het oerwoud. De boekjes vallen op door de felle kleuren. In deze nieuwe reeks van vier kartonboekjes schittert de lapjesolifant op drie van de kaften tegen een felgele, blauwe en roze achtergrond. In De kleuren van Elmer laat McKee zijn kleuren meteen extra opvallen door het olifantje af te beelden tegen een witte achtergrond. De eerste bladzijden vormen daarmee een schitterend contrast. De kleuren van Elmer komen terug in de banden op de achtergrond. Verder in het boekje wordt elk van die kleuren verbeeld door één voorwerp of situatie: een gele citroen, een roze ijslollie, groen gras tegen de blauwe lucht, het rode licht van de …Lees verder
Kartonboekje over de beroemde kleurtjesolifant Elmer, met als thema het weer. In tegenstelling tot veel van zijn (grijze) soortgenoten houdt Elmer van spelen in wind, zon, regen en sneeuw. Onweer vindt hij spannend! Aan elk weertype worden steeds twee pagina’s gewijd, met daaraan een grote, in vorm gesneden tab, waarop het betreffende weertype staat afgebeeld. Op de achterkant van de tabs staan blauwe vogeltjes, aan de hand waarvan het tellen van 1 t/m 3 te oefenen is. De kleurrijke illustraties bevatten humoristische details en brengen duidelijk emoties in beeld. De tekst bestaat uit een uitroep op de linkerpagina en een korte zin op de rechterpagina waarin het weertype benoemd wordt. Op dezelfde manier uitgegeven zijn: ‘Elmer en de kleuren’, ‘Elmer en zijn dag’ en ‘Elmer en zijn vriendjes’*. Een serie stevige, aantrekkelijk uitgevoerde, educatieve boekjes. Vanaf ca. 1,5 jaar.