Boek
Nederlands

Elmer en zijn vriendjes

David McKee (auteur), Ellen Hosmar (vertaler)
+1
Elmer en zijn vriendjes
×
Elmer en zijn vriendjes Elmer en zijn vriendjes
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De vriendjes van de kleurige olifant Elmer zijn allemaal anders en toch zijn ze bevriend. Hardkartonnen prentenboek met fleurige tekeningen. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Elmer en zijn vriendjes
Auteur
David McKee
Vertaler
Ellen Hosmar
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Elmer's friends
Uitgever
Utrecht: Veltman Uitgevers, © 2018 | Andere uitgaves
[12] p. : ill.
ISBN
9789048315888 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Anders zijn (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Naast koning Rollo is het patchworkolifantje Elmer zonder twijfel de populairste figuur uit de boeken van David McKee. De kunstenaar startte de reeks op het eind van de jaren tachtig en ze werd meteen een succes. Elmer is een kleine, bonte olifant die met zijn aanstekelijke enthousiasme en inventiviteit kleur brengt in het leven van de andere dieren in het oerwoud. De boekjes vallen op door de felle kleuren. In deze nieuwe reeks van vier kartonboekjes schittert de lapjesolifant op drie van de kaften tegen een felgele, blauwe en roze achtergrond. In De kleuren van Elmer laat McKee zijn kleuren meteen extra opvallen door het olifantje af te beelden tegen een witte achtergrond. De eerste bladzijden vormen daarmee een schitterend contrast. De kleuren van Elmer komen terug in de banden op de achtergrond. Verder in het boekje wordt elk van die kleuren verbeeld door één voorwerp of situatie: een gele citroen, een roze ijslollie, groen gras tegen de blauwe lucht, het rode licht van de …Lees verder
Kleurtjesolifant Elmer, bekend uit de prentenboeken voor peuters en kleuters, ontmoet in dit kartonboekje zijn vriendjes uit het oerwoud (hoewel: er is ook een ijsbeer bij…). Allemaal hebben ze iets wat hen onderscheidt, benoemd in de eenvoudige, eenregelige tekst: Giraf heeft de langste nek, Zebra heeft de meeste streepjes, enz. Op de laatste tekening zijn alle vriendjes samen te zien. Aantrekkelijke uitgave met sprekende, kleurige illustraties, dat ook leuk is zonder de verhalen over Elmer te kennen. Het stevig uitgevoerde, vierkante boekje van glanzend karton (en mat omslag), is met grote, in vorm gesneden tabs aan boven- en rechterzijde goed te hanteren door dreumeshandjes. Tekst en illustraties beginnen en eindigen aan de binnenzijden van het omslag. In dezelfde uitvoering verschenen nog drie kartonboekjes over Elmer*. Vanaf ca. 1,5 jaar.