Boek
Nederlands

Hiep hiep hoera!

David Melling (auteur), Rindert Kromhout (vertaler)
+1
Hiep hiep hoera!
×
Hiep hiep hoera! Hiep hiep hoera!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Beer Dorus is jarig en krijgt veel cadeaus. Maar door zijn wilde neefjes Felix en Max verloopt alles niet zoals Dorus wil... Gelukkig wordt het door hun geweldige cadeau toch een superverjaardag! Prentenboek met kleurrijke, humoristische illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Jarig zijn
Titel
Hiep hiep hoera!
Auteur
David Melling
Vertaler
Rindert Kromhout
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Happy birthday, Hugless Douglas!
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Goor, 2014
[34] p. : ill.
ISBN
9789000334742 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Jarig zijn (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Beer Dorus is jarig en krijgt veel cadeautjes. Net voordat hij het eerste pakje wil gaan openmaken, komen zijn neefjes Felix en Max binnen, met het allergrootste cadeau. Ze verklappen wat het is: een dokterskarretje, en beginnen zomaar al Dorus' pakjes open te maken! Terwijl Dorus kreunend toekijkt verandert de kamer in een bende. Als hij besluit maar naar buiten te gaan, gaat er nog meer mis: Dorus’ nieuwe springstok gaat kapot en hij heeft een zere poot... dit is de stomste verjaardag van zijn leven. Gelukkig heeft Dorus een dokterskarretje gekregen... Feestelijk prentenboek vol humor in tekst en beeld uit de serie rondom de aandoenlijke beer Dorus en zijn vrienden. De grote prenten in verf en krijt zijn grappig en vol dynamiek, chaos en beeldgrapjes. (Dorus snuit zijn neus in de vacht van vriendje schaap, tijdens het oefenen met verband aanbrengen is egel opeens 'verdwenen'). Prettig leesbare tekst in de illustraties met typografische effecten. Achterin geïllustreerde ingrediënten …Lees verder

Hiep Hiep Hoera!

Dorus is jarig en verwacht veel vriendjes en vooral veel pakjes. Maar er zijn twee spelbrekers in huis: neefjes Felix en Max zijn Dorus te vlug af bij het openmaken van Dorus' cadeautjes. Het wordt een echte bende. Dan krijgt Dorus nog een ongelukje met zijn nieuwe springstok. Felix en Max komen met de dokterskar aanrennen en alle dieren komen helpen om Max in te 'pakken'. Zo wordt het toch een leuke verjaardag en smaakt de verjaardagstaart dubbel zo goed. Er is nog genoeg verband over om nog eens 'doktertje' te spelen.
In de reeks Dorus-boeken een vrolijk verjaardagsverhaal met de nodige acrobatentoeren van de vriendjes. Ze zorgen voor de nodige pret en zotte toestanden, veel verhaal zit er niet in. Achteraan het boek is er nog een dubbele pagina met kleine afbeeldingen van alle benodigdheden voor een geslaagd feestje. 

Suggesties