Boek
Nederlands

Lekker, taart!

David Melling (auteur), Rindert Kromhout (vertaler)
+1
Lekker, taart!
×
Lekker, taart! Lekker, taart!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Dorus ontdekt tot zijn grote schrik dat zijn pot honing is verdwenen. Het spoor leidt naar de schapen. Zij willen honingtaartjes bakken en Dorus helpt mee. Maar daar komt nog heel wat bij kijken. Prentenboek met kleurrijke, humoristische illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Voeding
Titel
Lekker, taart!
Auteur
David Melling
Vertaler
Rindert Kromhout
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Hugless Douglas and the great cake bake
Uitgever
Houten: Van Goor, 2016
[30] p. : ill.
ISBN
9789000348381 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Eten - Drinken (ZIZO)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als knuffelbeer Dorus wakker wordt, merkt hij dat er iemand met kleverige voeten over zijn bed gelopen heeft. En uit het keukenkastje ontbreekt de pot honing. Hij gaat het spoor achterna en ontdekt dat de schapen de pot honing hebben meegenomen om er honingtaartjes van te bakken. Dorus helpt de schapen hierbij, maar als de taartjes klaar zijn, eten de schapen alles op. Dorus ontdekt dan dat sommige andere dingen ook zonder honing erg lekker zijn. De prentenboeken over knuffelbeer Dorus zijn bijzonder succesvol. Ook nu is het verhaal weer goed opgebouwd met een knap volgehouden spanningsboog. De beknopte tekst laat zich uitstekend voorlezen (waarbij belangrijke woorden in een groter lettertype worden weergegeven). De illustraties voegen erg veel toe aan de tekst. Zowel in tekst als illustraties is veel humor verwerkt. Het boek nodigt uit tot interactief voorlezen (zeker als de schapen een ‘voedselgevecht’ houden. Achter in het boek wordt in twee pagina’s aangegeven hoe je ‘honingtaartj…Lees verder

Lekker, taart!

'Een Dorus-boek', dit label pronkt op de kaft van Lekker, taart! Het moet de droom zijn van elke illustrator dat zijn creatie een begrip wordt. Dit is wat er is gebeurd met David Mellings beer met hoge knuffelwaarde. Hij is beroemder geworden dan zijn maker. Dorus is het prototype van een lieve lamme goedzak. In dit boek laat hij alle schaapjes letterlijk over zich heen lopen, waardoor ze de honingtaartjes voor zijn neus opeten. Typisch voor Dorus is dat hij er rustig bij blijft; hij ontdekt hoe worteltjes, bessen en noten ook zonder honing best lekker zijn.

Zoals in alle Dorus-boeken is het verhaal heel eenvoudig. Als Dorus ontdekt dat zijn pot honing verdwenen is, gaat hij op zoek en vindt hij hem terug bij de schaapjes die er honingtaartjes mee willen bakken. Er volgt een chaotische smulpartij, maar natuurlijk eindigt alles met een honingknuffel. Als toetje leer je nog hoe je honingtaartjes moet versieren. 

Zonder twijfel zit het succes van de Dorus-boeken …Lees verder

Suggesties