Boek
Nederlands

Omhoog en omlaag

David Melling (auteur), Rindert Kromhout (vertaler)
+1
Omhoog en omlaag
×
Omhoog en omlaag Omhoog en omlaag
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
De knuffelkonijnen doen knappe dingen, maar ook domme. Ze maken zich soms vies, maar ook weer schoon. Vierkant hardkartonnen prentenboek over tegenstellingen, met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Tegenstellingen
Titel
Omhoog en omlaag
Auteur
David Melling
Vertaler
Rindert Kromhout
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Up and down
Uitgever
Houten: Van Goor, 2014
[22] p. : ill.
ISBN
9789000343539 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Tegenstellingen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een vrolijk, grappig boek voor peuters over het thema tegenstellingen. De auteur en tevens illustrator is bekend van de populaire prentenboeken over de beer Dorus. In dit stevige vierkante kartonboek van gemiddeld formaat komen verschillende tegengestelde begrippen in tweetallen aan de orde. De hoofdpersonen zijn de knuffelkonijnen, een beetje ondeugend en dommig kijkende konijnen die helmpjes met vrolijke dessins dragen en graag op pogo-stokken rondspringen. In kleurrijke illustraties tegen een witte achtergrond maken de vaak wat onbesuisde acties van deze knuffelkonijnen de begrippen op een grappige manier duidelijk. Bij de illustraties staan korte, ritmisch voor te lezen teksten waarbij de tegengestelde begrippen zoals vies en schoon, lief en stout, snel en langzaam in een grotere letter en in kapitaal zijn gedrukt. De originele Engelse uitgave is geheel op rijm, het is wel wat jammer dat een gedeelte hiervan bij de vertaling verloren is gegaan. Vanaf ca. 2 jaar.

Knuffelkonijnen. Omhoog en omlaag

Kartonboekje in een handig formaat voor jonge kinderen. De springerige knuffelkonijnen zullen zeker in de smaak vallen. Ze zijn grappig, hedendaags en heel druk bezig met fijne en ondeugende dingen. Ze zijn vooral springerig en zorgen in dit boekje voor tegenstellingen. Op de linkerpagina springen ze omhoog en op de rechterpagina omlaag. Ze kunnen ook knap en dom overkomen en vies en schoon. Ze kunnen aan een koe duwen en trekken en hun buikje kan vol of leeg aanvoelen. De lay-out is leuk, er staat alleen het nodige op de pagina. De illustraties zijn grappig en de boodschap komt direct over. Zo'n konijnenverhalen staan nog op mijn verlanglijstje.