Boek
Nederlands

Snuffel en de rode jas

David Melling (auteur)
+1
Snuffel en de rode jas
×
Snuffel en de rode jas Snuffel en de rode jas

Snuffel en de rode jas

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Het jonge hondje Snuffel wil zijn rode jas niet aan. Hij speelt veel liever zonder jas. Zijn vriendje Roos heeft een blauwe jas, die zij graag draagt. Als het regent, stampen ze lekker in de plassen. Maar Snuffel krijgt het al gauw koud en wil naar huis! Prentenboek met kleurrijke, humoristische illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Vriendschap, Kleding
Titel
Snuffel en de rode jas / tekst en illustraties David Melling
Auteur
David Melling
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Ruffles and the red, red coat
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789464291339 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Vriendschap (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Voorleesboek voor peuters over de hond Snuffel die een rode jas heeft gekregen en daar niet blij mee is. Bij het spelen met zijn maatje Roos komt de jas toch goed van pas. David Melling (1962) is een wereldberoemde Britse auteur. Zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven. Met hele korte zinnen en eenvoudige vrolijke illustraties van honden. Vanaf 2 jaar.

Snuffel en de rode jas

De hond Snuffel houdt van heel veel dingen: van kauwen, krabben, rennen, graven, slapen, maar niet van zijn nieuwe jas. Dus gaat hij zonder jas in de plassen spelen. Wanneer grote honden zijn speelplezier verknallen, is hij heel boos. Maar zijn vriendinnetje Roos kan hem weer uit zijn boze bui halen, en hem zelfs zijn nieuwe jas doen aantrekken.De kracht van dit prentenboek zit in de illustraties. Snuffel is een heel expressief hondje. De houding van zijn kop of de stand van zijn ogen vertellen helemaal hoe hij zich voelt. En gezien er niets te zien is op de achtergrond, krijgt hij natuurlijk ook de volle aandacht. Bovendien speelt de illustrator met ritme. Wanneer Snuffel heel actief is, staan er wel negen tekeningen van hem op een blad. Wanneer hij zich alleen voelt, wordt dat in de verf gezet door een blauwe dubbele bladzijde met een enkele Snuffel.Hoewel hondjes de hoofdrol spelen, kunnen peuters en kleuters zich ongetwijfeld herkennen in h…Lees verder