Een gangster die na drie jaar vrij komt uit de gevangenis, probeert een renbaan in Los Angeles in bezit te krijgen als onderdeel van zijn plan om wraak te nemen op degenen die hem erin geluisd hebben.
Bevat
Disc 1 Ep. 1-3
Disc 2 Ep. 4-6
Disc 3 Ep. 7-9
Onderwerp
Paardensport, Gokken
Titel
Luck. Seizoen 1 / created by David Milch
Scenarist
David Milch
Acteur
Dustin Hoffman Dennis Farina John Ortiz Nick Nolte
Taal
Engels
Uitgever
HBO, 2012
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2011
Speelduur
460 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans, Tsjechisch, Hongaars, Pools Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Tsjechisch, Pools, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Hongaars, Engels voor slechthorenden
EAN
5051888099476

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 36 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse dramaserie met in de hoofdrollen Dustin Hoffman, Dennis Farina, Nick Nolte en John Ortiz. Gangster Chester 'Ace' Bernstein komt na drie jaar vrij uit de gevangenis en zweert wraak op degenen die hem erin geluisd hebben. Daartoe wil hij, samen met zijn trouwe chauffeur, de Santa Anita renbaan in Los Angeles in bezit krijgen. André Waardenburg NRC 24-11-'12) vindt de racescènes opwindend en de sfeer authentiek, maar mist sterke verhaallijnen en overtuigende acteurs. Algemeen Dagblad (24-11-'12) echter: '(...) uitstekende productie uit de stal van HBO. (...) De serie bulkt van de kleurrijke types (...) Hoffman is zoals verwacht meesterlijk in zijn vertolking van Bernstein, een rustige haai in een perfect maatpak.' Wegens tegenvallende kijkcijfers en enkele ongelukken met de paarden werd maar één seizoen gemaakt. Negen afleveringen en extra's, onder andere een blik achter de schermen.

Over David Milch

CC BY 2.0 - Foto van/door Peabody Awards

David Milch (Buffalo, 23 maart 1945) is een Amerikaans televisieproducent en scenarioschrijver. Hij is vooral bekend als de (mede-)bedenker van de series NYPD Blue (1993–2005) en Deadwood (2004–2006).

Biografie

David Milch werd in 1945 geboren in Buffalo (New York). Hij studeerde in 1966 summa cum laude af aan de Yale-universiteit. Hij maakte er net als de latere president George W. Bush deel uit van de studentenvereniging Delta Kappa Epsilon. Nadien behaalde hij een masterdiploma aan de Iowa Writers' Workshop van de universiteit van Iowa.

Om in 1968 niet aan de Vietnamoorlog te hoeven deelnemen, besloot hij zich aan te sluiten bij Yale Law School. In die periode raakte hij onder de invloed van drank en drugs en verslaafd aan gokken. Hij werd aan de universiteit geschorst nadat hij met een shotgun een zwaailicht van een politie-auto had beschoten.

In de jaren 1970 ging hij aan de Yale-universiteit aan d…Lees verder op Wikipedia