Dvd
Engels

Churchill : Churchill vs. Stalin

David Morrissey (verteller)

Churchill : Churchill vs. Stalin

In de reeks:
Genre:
Relatie tussen de twee leiders tijdens de Tweede Wereldoorlog
Titel
Churchill : Churchill vs. Stalin
Verteller
David Morrissey
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: TDM, 2009
1 dvd-video : kleur en zw/w.
Speelduur
49 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8717496853226
Plaatsingssuggestie
928.2 (SISO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 8 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De historische filmbeelden in kleur en zwart-wit, verbonden via door acteurs gespeelde scènes, belichten de rivaliteit in de Tweede Wereldoorlog tussen de Britse, anticommunistische oorlogsleider Winston Churchill en de Russische communistische dictator Stalin. In juni 1941 wil Churchill het pact met Stalin opzeggen en lijkt zo het lot van de Baltische staten te bezegelen. Maar als Hitler op 22 juni Rusland binnenvalt, bindt Stalin in, mede door successen van de geallieerde in Noord-Afrika. De ontdekking in april 1943 van het Russische bloedbad in Katyn levert nieuwe spanningen op tussen de twee leiders, zodat de Amerikaanse president Roosevelt een grotere rol krijgt en houdt tot de bevrijding. Deze derde dvd in een serie van vier*, van de in 2005 door het Britse Channel 4 uitgezonden tv-serie over de belangrijke oorlogsleiders Churchill, Stalin, Roosevelt en Hitler geeft beknopt maar duidelijk een goed, ook kritisch beeld van de relatie tussen Churchill en Stalin, hun visies en karak…Lees verder

Over David Morrissey

CC BY 2.0 - Foto van/door Paul Cantrell

David Morrissey (Liverpool, 21 juni 1964) is een Brits acteur en filmregisseur.

Levensloop

Morrissey volgde acteersessies en opleiding aan het Liverpools Everyman and Playhouse Youth Theatre en debuteerde als beroepsacteur op achttienjarige leeftijd in de Britse televisieserie One Summer. Hij vervolmaakte zijn opleiding aan de Royal Academy of Dramatic Art en speelde aansluitend vier jaar in de Royal Shakespeare Company en het National Theatre.

In 1988 was hij Bellamy in Drowning by Numbers. Ook in 1988 speelde hij de rol van Theseus in een aflevering van de kinderserie The Storyteller. In 1991 was hij de Kleine Jan in Robin Hood. In 1998 vertolkte hij de rol van Christopher Finzi in Hilary and Jackie.

Hij verzorgde in 2004 ook de voice-over stem voor het eerste seizoen van Who Do You Think You Are?.

In 2006 had hij een hoofdrol in Basic Instinct 2, in 2007 in …Lees verder op Wikipedia