Dvd
Engels

Hitler : Hitler vs. Stalin

David Morrissey (verteller)

Hitler : Hitler vs. Stalin

In de reeks:
Genre:
Relatie tussen de twee dictators tijdens de Tweede Wereldoorlog
Titel
Hitler : Hitler vs. Stalin
Verteller
David Morrissey
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: TDM, 2009
1 dvd-video : kleur en zw/w.
Speelduur
49 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8717496853202
Plaatsingssuggestie
928.2 (SISO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 6 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een dvd uit een serie van vier documentaires* over de vier belangrijkste leiders uit de Tweede Wereldoorlog. Deze documentaires behandelen de oorlog vanuit hun perspectief; wat was de basis van hun beslissingen en wat waren de gevolgen daarvan. In dit deel staan Hiltler en Stalin centraal. Wanneer Duitsland Polen binnenvalt, hebben zij een verdrag gesloten met Rusland. Ook Rusland valt Polen binnen en beiden verdelen zij de buit. De angst van Hitler om aan twee fronten oorlog te moeten voeren lijkt aan deze beslissing ten grondslag te liggen. Stalin, op zijn beurt, was bang dat zijn leger nog niet klaar was voor een oorlog tegen Nazi-Duitsland. Hitler is er van overtuigd dat na zijn eerdere succesen Engeland wel vrede wil. Wanneer dit niet het geval blijkt te zijn en hij merkt dat Stalin en Churchill onderling contact hebben raakt hij ervan overtuigd dat hij ook een oorlog aan het oostfront moet voeren. De documentaire is vakkundig gemaakt en voor een groot publiek begrijpelijk. Het g…Lees verder

Over David Morrissey

CC BY 2.0 - Foto van/door Paul Cantrell

David Morrissey (Liverpool, 21 juni 1964) is een Brits acteur en filmregisseur.

Levensloop

Morrissey volgde acteersessies en opleiding aan het Liverpools Everyman and Playhouse Youth Theatre en debuteerde als beroepsacteur op achttienjarige leeftijd in de Britse televisieserie One Summer. Hij vervolmaakte zijn opleiding aan de Royal Academy of Dramatic Art en speelde aansluitend vier jaar in de Royal Shakespeare Company en het National Theatre.

In 1988 was hij Bellamy in Drowning by Numbers. Ook in 1988 speelde hij de rol van Theseus in een aflevering van de kinderserie The Storyteller. In 1991 was hij de Kleine Jan in Robin Hood. In 1998 vertolkte hij de rol van Christopher Finzi in Hilary and Jackie.

Hij verzorgde in 2004 ook de voice-over stem voor het eerste seizoen van Who Do You Think You Are?.

In 2006 had hij een hoofdrol in Basic Instinct 2, in 2007 in …Lees verder op Wikipedia