Dvd
Engels

Roosevelt : Churchill vs. Roosevelt

David Morrissey (verteller)

Roosevelt : Churchill vs. Roosevelt

In de reeks:
Genre:
Rol van de twee leiders tijdens de Tweede Wereldoorlog
Titel
Roosevelt : Churchill vs. Roosevelt
Verteller
David Morrissey
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: TDM, 2009
1 dvd-video : kleur en zw/w.
Speelduur
49 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8717496853219
Plaatsingssuggestie
928.2 (SISO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 6 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op deze dvd staan historische filmbeelden in kleur en zwart-wit, verbonden via door acteurs gespeelde korte scènes, die de psychologische kant belichten van de relatie in de Tweede Wereldoorlog tussen de Amerikaanse president Roosevelt en de Britse premier Winston Churchill. Nadat Hitler Scandinavië, Nederland en België in mei 1940 was binnengevallen riep Churchill de hulp in van de Verenigde Staten, maar Roosevelt wilde zich niet vastleggen en hield een teleurgestelde Churchill tot eind 1941 aan het lijntje. Maar toen Japan op 7 december 1941 de Amerikaanse basis Pearl Harbor aanviel en vier dagen erna Hitler de Verenigde Staten de oorlog verklaarde, werd de relatie tussen de twee beter. Dit is deel 2 van een dvd-serie van vier* van de in 2005 door het Britse Channel 4 uitgezonden tv-serie over de vier oorlogsleiders Churchill, Stalin, Roosevelt, Hitler. Het belicht uitstekend de psychologische motieven van Roosevelt in zijn contact met Churchill en maakt goed de verschillen in karak…Lees verder

Over David Morrissey

CC BY 2.0 - Foto van/door Paul Cantrell

David Morrissey (Liverpool, 21 juni 1964) is een Brits acteur en filmregisseur.

Levensloop

Morrissey volgde acteersessies en opleiding aan het Liverpools Everyman and Playhouse Youth Theatre en debuteerde als beroepsacteur op achttienjarige leeftijd in de Britse televisieserie One Summer. Hij vervolmaakte zijn opleiding aan de Royal Academy of Dramatic Art en speelde aansluitend vier jaar in de Royal Shakespeare Company en het National Theatre.

In 1988 was hij Bellamy in Drowning by Numbers. Ook in 1988 speelde hij de rol van Theseus in een aflevering van de kinderserie The Storyteller. In 1991 was hij de Kleine Jan in Robin Hood. In 1998 vertolkte hij de rol van Christopher Finzi in Hilary and Jackie.

Hij verzorgde in 2004 ook de voice-over stem voor het eerste seizoen van Who Do You Think You Are?.

In 2006 had hij een hoofdrol in Basic Instinct 2, in 2007 in …Lees verder op Wikipedia