Dvd
Engels

Stalin : Roosevelt vs. Stalin

David Morrissey (verteller)

Stalin : Roosevelt vs. Stalin

In de reeks:
Genre:
Rol van de twee leiders tijdens de Tweede Wereldoorlog
Titel
Stalin : Roosevelt vs. Stalin
Verteller
David Morrissey
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: TDM, 2009
1 dvd-video : kleur en zw/w.
Speelduur
49 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8717496853233
Plaatsingssuggestie
928.2 (SISO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een dvd uit een serie van vier documentaires* over de vier belangrijkste leiders uit de Tweede Wereldoorlog. Deze documentaires behandelen de oorlog vanuit hun perspectief; wat was de basis van hun beslissingen en wat waren de gevolgen daarvan. In dit deel Stalin versus Roosevelt. In november 1943 ontmoeten Roosevelt, Churchill en Stalin elkaar in Teheran. Om op goede voet met Stalin te komen maakt Roosevelt grappen ten koste van Churchill. Stalin scheen Churchill niet te mogen. De heren maken vervolgens verschillende afspraken. Wanneer Rusland Polen binnentrekt om het land te bevrijden, komt het Poolse verzet in Warschau tegen de Duitsers in actie. Rusland staakt het offensief en het Poolse verzet levert een verloren strijd in hoofdstad. Roosevelt en Churchill doen een beroep op Stalin om het verzet te helpen. Pas als het verzet bijna uitgemoord is, komen de Russen in actie. Roosevelt lijkt Warschau vergeten te zijn. De documentaire is vakkundig gemaakt en voor een groot publiek begr…Lees verder

Over David Morrissey

CC BY 2.0 - Foto van/door Paul Cantrell

David Morrissey (Liverpool, 21 juni 1964) is een Brits acteur en filmregisseur.

Levensloop

Morrissey volgde acteersessies en opleiding aan het Liverpools Everyman and Playhouse Youth Theatre en debuteerde als beroepsacteur op achttienjarige leeftijd in de Britse televisieserie One Summer. Hij vervolmaakte zijn opleiding aan de Royal Academy of Dramatic Art en speelde aansluitend vier jaar in de Royal Shakespeare Company en het National Theatre.

In 1988 was hij Bellamy in Drowning by Numbers. Ook in 1988 speelde hij de rol van Theseus in een aflevering van de kinderserie The Storyteller. In 1991 was hij de Kleine Jan in Robin Hood. In 1998 vertolkte hij de rol van Christopher Finzi in Hilary and Jackie.

Hij verzorgde in 2004 ook de voice-over stem voor het eerste seizoen van Who Do You Think You Are?.

In 2006 had hij een hoofdrol in Basic Instinct 2, in 2007 in …Lees verder op Wikipedia