De komst van een baby lijkt weinig te veranderen in de lege levens van twee koppels.
Titel
Het kind
Auteur
David Nolens 1973-
Verteller
Heidi Van Eetvelt  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2005
1 cd
Speelduur
04:40
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een novelle over de eenzaamheid en zinledigheid van vier mensen - twee koppels - van nu, die een climax lijkt te krijgen in het nemen van een kind door twee van hen. Hoewel diens aanwezigheid al in utero een van de zaken is die de personages eindelijk tot een vorm van geluk brengen, verenigt hij in zich de onbestemdheid van alle vier zijn (pseudo-)ouders. 'Het kind' is een sprookje zonder 'lang en gelukkig' - de personages zijn eendimensionaal, hun dromen en angsten irreëel, het einde open en weinig vrolijk stemmend -, verteld in de nu eens filosofische, dan weer platvloerse overwegingen van de personages. Daarmee zet deze Vlaamse auteur net als in zijn debuut 'Vrint' weer een mysterieus verhaal neer dat maatschappijkritiek en alledaagse verlangens combineert en met elkaar confronteert. Dat is een belangrijke en relevante thematiek, die door de uitwerking in karakterisering en door het gebrek aan realisme helaas niet beklijft. Ruim gezette, vrij kleine druk.

Over David Nolens

David Nolens (Antwerpen, 20 februari 1973) is een Vlaams schrijver, woonachtig in Antwerpen. Hij studeerde wijsbegeerte aan de Katholieke Universiteit Leuven en beschouwt het schrijven van literatuur als een kans om te denken 'in het wilde weg'.

David Nolens publiceerde eerst diverse verhalen, vooral in het Vlaamse literaire tijdschrift Yang, alvorens in 2002 te debuteren met de roman Vrint. In 2004 was hij een van de auteurs van Mooie Jonge Honden. Nieuw Vlaams literair talent. De novelle Het kind verscheen in 2005.

In 2006 was hij een jaar lang writer-in-residence van Yang. Een opmerkelijke bijdrage was 'Fifty ways to become a famous artist', waarin met verve een ambitieus hedendaags kunstenaarschap op de korrel wordt genomen — herkenbaar dat van Jan Fabre. Zijn derde roman Stilte en melk voor iedereen verscheen in de lente van 2008. Zijn vierde roman De kunst van het wachten werd gepubliceerd in de lente van 2…Lees verder op Wikipedia