Titel
Run fatboy run
Regisseur
David Schwimmer
Acteur
Simon Pegg Thandiwe Newton 1972- Hank Azaria
Taal
Engels
Uitgever
RCV, 2008
1 dvd-video
Oorspr. opname
2007
Speelduur
ca. 95 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045214708

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 23 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Britse komedie uit 2007, regiedebuut van Friends-acteur David Schwimmer. Verder met Simon Pegg (Hot Fuzz), Thandie Newton en Hank Azaria. Dennis, de anti-held in deze film, heeft zes jaar geleden zijn hoogzwangere verloofde, Libby, voor het altaar in de steek gelaten. Sinds die tijd is zijn leven verprutst en heeft hij enorme spijt over zijn laffe daad. Hij houdt van zijn zoontje en het liefst zou hij samen met Libby een gezin vormen. Maar Libby heeft inmiddels een andere vriend, Whit, en Dennis bedenkt een plan. Hij gaat bewijzen dat hij veranderd is en besluit net als Whit de marathon van Londen te gaan lopen om zo Libby terug te winnen. Het enige probleem is zijn slechte conditie. De pers is redelijk positief. Dana Linssen (NRC 12-12-’07) zegt: ‘’Run, fat boy, run’ is leuk, melig, saai en soms ronduit wansmakelijk (…).’ Rianne van de Molen (Algemeen Dagblad 13-12-’07) geeft 3 (van 5) sterren en vindt het verhaal snel, de dialogen vermakelijk en de hoofdpersoon knuffelbaar en lichtg…Lees verder

Over David Schwimmer

David Lawrence Schwimmer (New York, 2 november 1966) is een Amerikaans acteur, televisieregisseur en producent die onder meer tien jaar Ross Geller speelde in de televisieserie Friends.

Hij groeide op in Californië en studeerde theater aan de Northwestern University. Schwimmer is medeoprichter van de Lookingglass Theatre Company in Chicago. Hij heeft ook in een aantal films gespeeld, waaronder The Pallbearer. Verder was hij in 2001 te zien in Steven Spielberg en Tom Hanks' tv-productie Band of Brothers als Captain Herbert Sobel.

Naast acteur is Schwimmer ook regisseur. Zo regisseerde hij meerdere afleveringen van Friends, de spin-off Joey en de Amerikaanse versie van Little Britain.

Schwimmer trouwde op 4 juni 2010 met een 19 jaar jongere Britse fotografe. Zij hebben samen een dochter. Hij scheidde echter weer van haar in 2017.

Filmografie

Externe l…Lees verder op Wikipedia

Suggesties