Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

The corner : een jaar lang leven aan de zelfkant

David Simon (auteur), Ed Burns (auteur), Meile Snijders (vertaler)
Misdaadverslaggever Simon en voormalig moordzakendetective Burns verbleven in 1993 een jaar lang in een arme buurt in Baltimore waar de drugshandel de voornaamste bron van bestaan is. Langzaam wonnen zij het vertrouwen van de bewoners, die ze een jaar lang observeerden. Verslag van hun ervaringen.
Titel
The corner : een jaar lang leven aan de zelfkant
Auteur
David Simon 1960- Ed Burns
Vertaler
Meile Snijders Albert Witteveen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The corner : a year in the life of an inner-city neighbourhood
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ambo, 2010
606 p. : ill.
ISBN
9789026322785 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Misdaadverslaggever Simon en voormalig moordzakendetective Burns verbleven in 1993 een jaar lang in een beruchte, gewelddadige arme buurt in Baltimore waar de drugshandel de voornaamste en vaak enige bron van bestaan is. Langzaam wonnen zij het vertrouwen van de bewoners. Hun journalistieke methodologie was eenvoudig: 'Ik stond erbij en ik keek ernaar'. Zo observeerden zij een jaar lang de bewoners en hun kinderen, waar onder vele drugsverslaafden en handelaren, en hun uitzichtloze leven vol drugs, geweld en misdaad, maar ook liefde, zorg, en strijd voor een min of meer normaal leven. Vervolgens schreven zij op wat zij hadden gehoord, gezien en meegemaakt. In 1997 verschenen maar nu pas vertaald, op feiten berustend, vaak schokkend, fascinerend en gedegen journalistiek verslag. Achterin een verantwoording van de auteurs en een nawoord over hoe het de belangrijkste personen uit het boek is vergaan. Met plattegrond van de buurt. Simon is de auteur van 'Homicide' (2009; ook bewerkt tot t…Lees verder

Over David Simon

CC BY 2.0 - Foto van/door Peabody Awards

David Simon (Washington D.C., 9 februari 1960) is een Amerikaanse televisiescenarist, producent, auteur en gewezen journalist. Hij is vooral bekend als bedenker van de misdaadserie The Wire (2002–2008).

Biografie

Jeugd

David Simon werd in 1960 geboren in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C.. Zijn vader Bernard Simon was een gewezen journalist en toenmalig PR-directeur van B'nai B'rith, een joodse serviceclub. Zijn moeder Dorothy Ligeti was een huisvrouw. Hij heeft een broer (Gary) en een zus (Linda), die in 1990 overleed.

David groeide op in een joodse familie met roots in Oost-Europa en Hongarije. Zijn grootvader langs moederszijde was van joodse afkomst, maar liet zijn achternaam "Leibowitz" veranderen in "Ligeti".

In 1977 maakte zijn vader deel uit van een groep van meer dan 140 mensen die in Washington gegijzeld werden door een terroristische bende onder leiding van Ha…Lees verder op Wikipedia

Suggesties