Boek
Nederlands

Homicide : een jaar achter de schermen van de afdeling moordzaken

David Simon (auteur)

Homicide : een jaar achter de schermen van de afdeling moordzaken

Verslag van een jaar meedraaien met de rechercheurs van de afdeling moordzaken van Baltimore.
Titel
Homicide : een jaar achter de schermen van de afdeling moordzaken
Auteur
David Simon 1960-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Homicide : a year on the killing streets
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Ambo, 2010 | Andere uitgaves
631 p., [4] p. pl.
ISBN
9789026323461 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Baltimore Sun journalist Simon liep het hele jaar 1988 mee met drie teams van de afdeling Moordzaken in de Amerikaanse stad Baltimore, een van de meest gewelddadige steden van de VS. Het resultaat was dit boek (1992), een goed gedocumenteerd, gedetailleerd journalistiek verslag van de bezigheden van Moordzaken. Het beschrijft de moorden - routinezaken en zaken die hard aankomen zoals de moord op een 11-jarige schoolmeisje – de plaatsen delict, het speuren naar aanwijzingen, de verhoren, het forensisch onderzoek, de rechtszaken, en de omgang van de rechercheurs onderling - waarheidsgetrouwe dialogen vol rauwe grappen en grollen - maar ook hun sympathie met de slachtoffers en hun gedrevenheid. In deze vertaalde, licht herziene uitgave uit 2006 vertelt de auteur in een slotwoord over de totstandkoming van het boek, hoe het met de rechercheurs en nog lopende zaken verder ging, over de op dit boek gebaseerde tv-serie ‘Homicide : Life on the Street’ en hoe hij zelf uiteindelijk de tv-serie …Lees verder

Over David Simon

CC BY 2.0 - Foto van/door Peabody Awards

David Simon (Washington D.C., 9 februari 1960) is een Amerikaanse televisiescenarist, producent, auteur en gewezen journalist. Hij is vooral bekend als bedenker van de misdaadserie The Wire (2002–2008).

Biografie

Jeugd

David Simon werd in 1960 geboren in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C.. Zijn vader Bernard Simon was een gewezen journalist en toenmalig PR-directeur van B'nai B'rith, een joodse serviceclub. Zijn moeder Dorothy Ligeti was een huisvrouw. Hij heeft een broer (Gary) en een zus (Linda), die in 1990 overleed.

David groeide op in een joodse familie met roots in Oost-Europa en Hongarije. Zijn grootvader langs moederszijde was van joodse afkomst, maar liet zijn achternaam "Leibowitz" veranderen in "Ligeti".

In 1977 maakte zijn vader deel uit van een groep van meer dan 140 mensen die in Washington gegijzeld werden door een terroristische bende onder leiding van Ha…Lees verder op Wikipedia