Kapitein Onderbroek : het eerste grote avontuur

David Soren (regisseur), Dav Pilkey (naar het werk van)

Kapitein Onderbroek : het eerste grote avontuur

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De jongens Sjors en Harold halen op school veel kattenkwaad uit. Als het schoolhoofd hen wil straffen, veranderen ze hem in hun stripheld 'Kapitein Onderbroek'. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Kapitein Onderbroek : het eerste grote avontuur
Regisseur
David Soren
Naar het werk van
Dav Pilkey
Uniforme titel
Captain Underpants : the first epic movie
Taal
Engels
Uitgever
Universal Studios, © 2018
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
ca. 85 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Frans, Spaans, Duits, Vlaams Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Duits, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083141646

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse animatiefilm van David Soren (Turbo), gebaseerd op de succesvolle boekenreeks van Dav Pilkey. Sjors en Harold zijn twee fantasierijke lolbroeken van een jaar of 9-10 die op school veel kattenkwaad uithalen. Wanneer het strenge schoolhoofd, meneer Krupp, dreigt hen strafwerk te geven, lukt het Sjors hem te hypnotiseren. Krupp denkt dat hij Kapitein Onderbroek is, een in grote witte onderbroek geklede superheld uit de stripverhalen die de jongens tekenen. Kapitein Onderbroek gaat de strijd aan met Professor Poepiebroek, een excentrieke wetenschapper die de humor wil uitbannen. De recensenten geven 2-3 sterren. André Waardenburg (NRC 10-10-’17): ‘(…) De film is bedoeld voor eenieder die kan lachen om scheetkussentjes, toilethumor en een volwassen man in enorme onderbroek die tra-la-laaaa!!! roept als hij weer eens de superheld probeert uit te hangen. De wat vlakke animatie conformeert zich aan de gangbare stijl met veel fonkelende zuurstokkleuren.’ Vanaf ca. 9 jaar.