Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Bianca blues

David Troch (auteur)
Een novelle in verzen, dat etiket zou je net zo goed op "bianca blues" kunnen kleven. In zijn derde dichtbundel zoomt David Troch in op het onbekommerde luxeleventje van een internationaal topmodel. Ogenschijnlijk. Want, laat de dichter zich louter lyrisch uit over het modellenbestaan of schuilt er meer achter het laagje glitter en glamour? Is de dichter bijvoorbeeld - om maar eens een wilde gok t
Titel
Bianca blues
Auteur
David Troch
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Poëziecentrum, 2015
55 p.
ISBN
9789056552763 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 33 keer in Vlaamse bibliotheken

Over David Troch

David Troch (Bonheiden, 28 juli 1977) is een Vlaamse dichter, schrijver en regisseur.

Troch publiceerde in tijdschriften als De Brakke Hond, Deus ex Machina, Poëziekrant en Gierik & Nieuw Vlaams Tijdschrift. Verder stond hij in Snoecks en het NRC Handelsblad.

Troch bracht in 2002 bij de toenmalige uitgeverij Zuid & Noord de verhalenbundel 'tot de sterren gericht' uit. Een jaar later volgde bij dezelfde uitgever het poëziedebuut 'liefde is een stinkdier maar de geur went wel'. Eind 2006 kwam bij de eenmansuitgeverij Het Zinkend Schip het bundeltje 'ontkroond' uit. Daarin staan zestien prijsgedichten van de auteur.

Laat[avond]taal is de bundel die eind 2008 bij het Poëziecentrum verscheen onder redactie van Hedwig Speliers.

Troch was redactielid van het literaire e-zine Meander en van Gierik en Nieuw Vlaams Tijdschrift. Sinds begin 2009 zetelt hij in de redactie van Kluger Hans.

Hij won diverse literaire prijzen in Vlaanderen en …Lees verder op Wikipedia