Titel
Riddick
Regisseur
David Twohy
Componist
Graeme Revell
Acteur
Vin Diesel Jordi Molla Matt Nable
Uniforme titel
The chronicles of Riddick : dead man stalking
Taal
Engels
Uitgever
Dutch Filmworks, 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
122 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8715664106150

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over David Twohy

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

David Neil Twohy (Los Angeles County, 18 oktober 1955) is een Amerikaans filmregisseur en scenarioschrijver.

Carrière

Twohy is afgestudeerd aan de Universiteit van California State waar hij een diploma in radio/televisie en filmstudies heeft behaald. Zijn bekendste werken omvatten The Fugitive (1993), Waterworld (1995), G.I. Jane (1997) en science-fiction films over Vin Diesels antiheld Richard B. Riddick in The Chronicles of Riddick uit 2004.

Filmografie

Als regisseur en scenarist

  • Timescape (1992)
  • The Arrival (1996)
  • Pitch Black (2000)
  • Below (2002)
  • The Chronicles of Riddick (2004)
  • A Perfect Getaway (2009)

Als scenarioschrijverLees verder op Wikipedia

Suggesties