Boek
Engels

Goat mountain : a novel

David Vann (auteur)

Goat mountain : a novel

Genre:
Een 11-jarige jongen gaat met zijn vader en indiaanse grootvader op hertenjacht in Noord-Californie͏̈. Als hij per ongeluk een stroper neerschiet, heeft dat grote gevolgen.
Titel
Goat mountain : a novel
Auteur
David Vann
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Harper, 2013 | Andere uitgaven
239 p.
ISBN
9780062121097 (hardback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een 11-jarige jongen gaat voor de eerste keer met zijn vader, een vriend van hem en zijn grootvader op jacht. Geheel onverwacht schiet de jongen een stroper dood waardoor het leven van alle vier radicaal verandert. Wat doen ze met de dode man? Ieder van hen heeft een andere oplossing: negeren, naar de politie gaan of de jongen het zwijgen opleggen. Ze besluiten hem op te hangen als het hert dat ze wilden schieten en stellen er hun kamp op. Deze nieuwe roman van de meer dan eens bekroonde auteur is geen gemakkelijke lectuur en zeker niet voor gevoelige zielen. Het is een zeer hard verslag van een verschrikkelijk weekend waarin het van kwaad tot erger gaat en waarin de puurste emoties komen bloot te liggen. De oeroude thema’s als schuld en boete en vrije wilsbeschikking komen in verhevigde vorm aan bod. De taal daarentegen is behoorlijk poëtisch, literair en vol verwijzingen naar onder andere de bijbel. Deze 'stream of consciousness' van de gedachten van de jongen en van de feiten hoe h…Lees verder

Over David Vann

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Esby (talk) 23:01, 3 June 2010 (UTC)

David Vann (Adak Island (Alaska), 19 oktober 1966) is een Amerikaanse schrijver. Zijn veelvuldig bekroonde werk omvat onder andere Legend of a suicide, Caribou Island, Dirt en Goat Mountain.

Biografie

De eerste zes jaar van zijn leven bracht David Vann door in Ketchikan, Alaska. Na de echtscheiding van zijn ouders leefde hij met zijn moeder en zijn zus in Californië. Toen David Vann dertien jaar oud was, pleegde zijn depressieve vader zelfmoord tijdens een telefoongesprek met Vanns stiefmoeder. Twee weken daarvoor had David Vann een aanbod van zijn vader afgeslagen om een jaar met hem in Alaska door te brengen. De in veel opzichten tragische familiegeschiedenis van de Vanns (een moord, een handvol zelfmoorden, echtscheidingen en overspel) vormt een leidmotief in het werk van David Vann, te beginnen met zijn eerste boek, de semiautobiografische verhalenbundel Legend of a suicide.

Het kost…Lees verder op Wikipedia