Boek
Nederlands

Meester Bakkebaard

David Vlietstra (auteur), Juliette De Wit (illustrator)
+1
Meester Bakkebaard
×
Meester Bakkebaard Meester Bakkebaard
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Meester Bakkebaard is de nieuwe leerkracht bij de kleuters. Hij heeft altijd grappige ideeën en doet leuke dingen met de klas, zoals een excursie naar de groenteman en spelen met de tuinslang op een hete dag. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Titel
Meester Bakkebaard
Auteur
David Vlietstra
Illustrator
Juliette De Wit
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2015
44 p. : ill.
ISBN
9789044825374 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na Meester Jaap, Meester Max en Mees Kees is er een nieuwe meester in kinderboekenland: Meester Bakkebaard, de hoofdpersoon van dit voorleesboek voor kleuters. De auteur is zelf leerkracht (met bakkebaarden). Meester Bakkebaard is de nieuwe leerkracht in een kleutergroep. In tien verhalen leert de lezer hem kennen als een leuke, beetje gekke meester, die zijn lessen ter plekke aanpast aan wat er bij de leerlingen leeft. Zo vraagt een meisje in het titelverhaal waarom hij ‘snorren’ bij zijn oren heeft. Hij legt uit dat dit bakkebaarden zijn en schminkt vervolgens bij alle kinderen bakkebaarden. Een andere keer neemt hij zijn klas spontaan mee naar de groenteboer om over fruit te leren, of mag elke leerling laten zien waar hij goed in is. Meester Bakkebaard is zo’n meester die je ieder kind gunt. Het verhaal heeft alle ingrediënten om een populair boek te worden. Dubieus is wel dat Meester Bakkebaard steeds de schooldirecteur te kijk zet (en toestaat dat de leerlingen dat doen). Hij lij…Lees verder

Meester Bakkebaard

Er is een nieuwe meester in de klas. Hij is nogal excentriek want hij heeft twee grote bakkebaarden en hij heeft zo zijn eigen ideeën over lesgeven. Maar hij valt reuze mee. Nooit is het nog saai op school. Elk hoofdstukje gaat over een andere belevenis van Meester Bakkebaard en de kinderen. Zo leren ze gezond snoepen door met de hele klas mandarijntjes te gaan kopen bij de groenteboer. Op een warme dag vindt de meester het te heet om binnen te zitten en gaan ze elkaar met de tuinslang te lijf, zelfs de directeur moet eraan geloven. School is altijd opwindend met meester Bakkebaard, die oog heeft voor de talenten van elk kind. Deze wel erg positieve schoolverhalen zijn gemakkelijk en plezierig om (voor) te lezen. Veel afwisseling in de hoofdstukjes met als rode draad Meester Bakkebaard. De illustraties zijn fleurig en fris , een boekje om te doen snakken naar vakantie en frisse buitenlucht.

Leuke voorleesverhalen voor de derde kleuterklas.


Over David Vlietstra

David Vlietstra (Franeker, 1978) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Vlietstra groeide op in Franeker en verhuisde op zijn achttiende naar Groningen om daar sociale psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen te studeren. Aansluitend deed hij de pedagogische academie.

In 2010 schreef hij De brandweerman & de parkeermeter – een informatief boek over sociale psychologie, bedoeld voor tieners.

Sinds 2015 schrijft hij boeken voor jongere kinderen, die worden uitgegeven door Clavis. Hij debuteerde met twee boeken tegelijk: Meester Bakkebaard en Willy Boem. Met deze laatste titel was hij finalist van de verkiezing ‘Beste debutant van 2015’, gehouden door de Zaanse Kinderjury.

Illustratoren die aan zijn boeken meewerkten zijn o.a.: Juliette de Wit, Chris Vosters, Hiky Helmantel en Renske de Kinkelder.

Vlietstra’s boeken worden vertaald in o.a. het Arabisch, Chinees…Lees verder op Wikipedia

Suggesties