Boek
Nederlands

Timmies tornado

David Vlietstra (auteur), Barbara Denef (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Als Timmie het badwater laat weglopen, ontdekt hij een prachtige kleine tornado. Die wil hij bewaren! Maar al gauw wordt de wervelwind veel te groot en richt hij steeds meer schade aan. Timmie besluit zijn vriend vrij te laten. Prentenboek met kleurrijke tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Timmies tornado
Auteur
David Vlietstra
Illustrator
Barbara Denef
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2019
[28] p. : ill.
ISBN
9789044836790 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Verhalen A-Z (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als Timmie na te hebben gebadderd het bad laat leeglopen, ontstaat er een piepkleine tornado in het water. Dat vindt Timmie geweldig. Daarom besluit hij de tornado in een potje te stoppen om hem te houden, als een soort huisdier. Hij moet van papa en mama wel zelf voor zijn tornado zorgen. Trots laat Timmie zijn wervelwind aan zijn vriendjes zien. Maar de draaikolk wordt steeds groter en sterker en past niet langer in het potje. De situatie loopt steeds verder uit de hand als duidelijk wordt dat Timmies tornado letterlijk alles overhoop haalt. Er moet iets gebeuren, maar wat? Het fantasieverhaal in dit bijna vierkante prentenboek is in een eenvoudig rijmschema (abcb) geschreven, waarbij het ritme en het metrum niet overal even sterk zijn. Het zijn vooral de veelal dubbelpaginagrote tekeningen die lijken op computeranimaties, die de aandacht trekken. Ze zijn indrukwekkend vanwege het uitbundige kleurgebruik en de steeds verder uitgroeiende wervelwind, maar missen een natuurlijke levend…Lees verder

Over David Vlietstra

David Vlietstra (Franeker, 1978) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Vlietstra groeide op in Franeker en verhuisde op zijn achttiende naar Groningen om daar sociale psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen te studeren. Aansluitend deed hij de pedagogische academie.

In 2010 schreef hij De brandweerman & de parkeermeter – een informatief boek over sociale psychologie, bedoeld voor tieners.

Sinds 2015 schrijft hij boeken voor jongere kinderen, die worden uitgegeven door Clavis. Hij debuteerde met twee boeken tegelijk: Meester Bakkebaard en Willy Boem. Met deze laatste titel was hij finalist van de verkiezing ‘Beste debutant van 2015’, gehouden door de Zaanse Kinderjury.

Illustratoren die aan zijn boeken meewerkten zijn o.a.: Juliette de Wit, Chris Vosters, Hiky Helmantel en Renske de Kinkelder.

Vlietstra’s boeken worden vertaald in o.a. het Arabisch, Chinees…Lees verder op Wikipedia