Boek
Nederlands

Willy Boem en de duistere cowboy

David Vlietstra (auteur), Chris Vosters (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Een geheimzinnige man laat in het stadje Sunshine grote houten worsten achter. Cowboy Willy Boem (10) gaat samen met zijn vriendin Zerelda op onderzoek. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Wilde Westen
Titel
Willy Boem en de duistere cowboy
Auteur
David Vlietstra
Illustrator
Chris Vosters
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2018
158 p. : ill.
ISBN
9789044834284 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tweede verhaal over Willy Boem (10), die met zijn ouders en broer Billy in het in het Wilde Westen gelegen stadje Sunshine woont. Willy wordt geconfronteerd met een geheimzinnige cowboy, die enkele keren een groot stuk hout in de vorm van een worst in het stadje achterlaat en er dan vandoor gaat. De actie van de cowboy maakt heel wat tongen los in Sunshine, maar er wordt niet direct iets gevaarlijks achter gezocht. Willy ruikt echter wel onraad. Wie is de mysterieuze cowboy en wat is zijn bedoeling? Samen met zijn vriendin Zerelda gaat Willy op onderzoek uit. Net als het eerste deel, 'Willy Boem'*, bevat het verhaal veel spanning en humor. Door de tamelijk eenvoudige structuur en de toegankelijke stijl is het boek ook geschikt voor minder geoefende lezers. De vele, stripachtige illustraties en de ruime bladspiegel dragen daar ook aan bij. Vanaf ca. 9 jaar.

Over David Vlietstra

David Vlietstra (Franeker, 1978) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Vlietstra groeide op in Franeker en verhuisde op zijn achttiende naar Groningen om daar sociale psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen te studeren. Aansluitend deed hij de pedagogische academie.

In 2010 schreef hij De brandweerman & de parkeermeter – een informatief boek over sociale psychologie, bedoeld voor tieners.

Sinds 2015 schrijft hij boeken voor jongere kinderen, die worden uitgegeven door Clavis. Hij debuteerde met twee boeken tegelijk: Meester Bakkebaard en Willy Boem. Met deze laatste titel was hij finalist van de verkiezing ‘Beste debutant van 2015’, gehouden door de Zaanse Kinderjury.

Illustratoren die aan zijn boeken meewerkten zijn o.a.: Juliette de Wit, Chris Vosters, Hiky Helmantel en Renske de Kinkelder.

Vlietstra’s boeken worden vertaald in o.a. het Arabisch, Chinees…Lees verder op Wikipedia