Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De grootste ettertjes van de wereld. 3

David Walliams (auteur), Tony Ross (illustrator), Roger Vanbrabant (vertaler)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Tien ondeugende, vieze en grappige verhalen. Over de duivelse drieling, schreeuwlelijk Sabrina die weigert fruit te eten, verwaande Valentijn en bazige Bonnie. Met veel grappige tekeningen in kleur. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Titel
De grootste ettertjes van de wereld. 3
Auteur
David Walliams
Illustrator
Tony Ross
Vertaler
Roger Vanbrabant
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The world's worst children 3
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2019
282 p. : ill.
ISBN
9789044836837 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De bekende komiek en kinderboekenschrijver David Walliams wordt in de Britse pers al vergeleken met de grote meester Roald Dahl. ‘Oma Boef’, ‘Papa Bandiet’* en ‘Tante Troela’ zijn enkele van zijn bekende boeken, evenals de serie ‘De Grootste Ettertjes van de Wereld’ waarin dit het derde deel is. Ook dit keer loopt het slecht af met de tien ettertjes. Schreeuwlelijk Sabrina, Blaaskaak Barnabas en Verwaande Valentijn krijgen allemaal hun verdiende loon. De hoekige snelle lijnen waarmee Tony Ross (’Ik wil je opeten’) de tein ettertjes neerzet roepen een slapstick-achtige sfeer op, die die uitstekend past bij de fantasievolle, knotsgekke en hilarische teksten van Walliams. De bladspiegel, met veel tekeningen en vetgedrukte woorden, is net zo dynamisch en kleurrijk als bv. de boeken van Geronimo Stilton. Het boek zal ook goed in de smaak vallen bij kinderen die meer moeite hebben met lezen. Een boek waarbij de lezers afwisselend zacht zullen gniffelen en hardop zullen lachen. Voorlezen van…Lees verder

Over David Walliams

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ana maria wiggins

David Edward Walliams OBE, pseudoniem van David Edward Williams, (Banstead, 20 augustus 1971) is een Engels acteur en kinderboekenschrijver, meest bekend voor zijn rollen in de televisieserie Little Britain.

Biografie

Hij groeide op in Banstead, in het graafschap Surrey, als kind van Peter en Kathleen Williams en heeft een oudere zus. Hij zat op de Reigate Grammar School en was lid van het Nationale Jeugdtheater van Engeland. Williams is zijn echte naam, die hij vanwege acteursverdragen liet veranderen in ‘Walliams’.

Walliams had sinds eind 2009 een relatie met het Nederlands/Britse model Lara Stone. Op 20 januari 2010 werd bekend dat zij verloofd waren. Op 16 mei 2010 zijn ze getrouwd in Londen. Hun eerste kind, een zoon, werd geboren op 5 mei 2013. In februari 2015 ging het koppel uiteen.

Zijn beste vriend is komiek Alan Carr.

Televisiewerk

Lees verder op Wikipedia

Suggesties