Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het beest van Buckingham Palace

David Walliams (auteur), Tony Ross (illustrator), Roger Vanbrabant (vertaler)
Wanneer er een mythologisch wezen verschijnt moet de twaalfjarige Prins Alfred samen met zijn vrienden en bedienden zijn moeder bevrijden, en ook de rest van de wereld redden. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Het beest van Buckingham Palace
Auteur
David Walliams
Illustrator
Tony Ross
Vertaler
Roger Vanbrabant
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The beast of Buckingham Palace
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
437 p. : ill.
ISBN
9789044839142 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een spannend en griezelig jeugdboek over heldendom, durven en doen, avontuur en familie. Het verhaal speelt zich honderd jaar vooruit in de toekomst af: het is 2120 en in Engeland is alles anders. Prins Alfred, een ziekelijke twaalfjarige jongen, weet niets over het leven buiten Buckingham Palace. Maar wanneer er vreemde dingen gebeuren en zijn moeder gevangen wordt genomen, moet hij mysteries ontrafelen en al zijn moed bijeenrapen, vooral wanneer er een mythologisch wezen verschijnt. Vlot en met veel humor geschreven. Met levendige zwart-wit illustraties en expressieve typografie. David Walliams (Wimbledon, 1971) is (onder veel andere) auteur, scenarioschrijver, acteur en komiek. Zijn werk is erg populair en wordt in meer dan twintig landen uitgegeven. De illustraties zijn van de Britse Tony Ross. Zijn stijl doet erg denken aan die van Quentin Blake, bekend van zijn illustraties van onder andere de boeken van Roald Dahl. Voor lezers vanaf 9 jaar.

Over David Walliams

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ana maria wiggins

David Edward Walliams OBE, pseudoniem van David Edward Williams, (Banstead, 20 augustus 1971) is een Engels acteur en kinderboekenschrijver, meest bekend voor zijn rollen in de televisieserie Little Britain.

Biografie

Hij groeide op in Banstead, in het graafschap Surrey, als kind van Peter en Kathleen Williams en heeft een oudere zus. Hij zat op de Reigate Grammar School en was lid van het Nationale Jeugdtheater van Engeland. Williams is zijn echte naam, die hij vanwege acteursverdragen liet veranderen in ‘Walliams’.

Walliams had sinds eind 2009 een relatie met het Nederlands/Britse model Lara Stone. Op 20 januari 2010 werd bekend dat zij verloofd waren. Op 16 mei 2010 zijn ze getrouwd in Londen. Hun eerste kind, een zoon, werd geboren op 5 mei 2013. In februari 2015 ging het koppel uiteen.

Zijn beste vriend is komiek Alan Carr.

Televisiewerk

Lees verder op Wikipedia

Suggesties