Boek
Nederlands

Ik ben dol op chocola

Davide Cali (auteur), Evelyn Daviddi (illustrator)
+1
Ik ben dol op chocola
×
Ik ben dol op chocola Ik ben dol op chocola
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Een jongen legt uit dat hij zoveel houdt van chocola, dat hij er echt nooit genoeg van krijgt. Prentenboek met humoristische tekeningen in kleur. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Chocolade, Voeding
Titel
Ik ben dol op chocola / Davide Cali ; met ill. van Evelyn Daviddi
Auteur
Davide Cali
Illustrator
Evelyn Daviddi
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Mi piace il cioccolato
Uitgever
Amsterdam: Hillen, 2005
[16] p. : ill.
ISBN
90-8576-004-6
Plaatsingssuggestie
Eten - Drinken (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een jongetje - de leeftijd wordt niet gemeld, maar in de illustraties lijkt hij een kleuter en in de tekst moet hij al voldoendes scoren en heeft hij oog voor leuke meisjes - geeft uiting aan zijn grote voorliefde voor chocola. De vorm en de smaak, het moment waarop of de reden waarom het gegeten kan worden, dat het als troost of als cadeautje kan dienen en de manier waarop het naar binnen kan worden gewerkt, passeren de revue. De clou is dat hij een stukje teruglegt in een doos: "Dus ik bewaar altijd een stukje voor morgen." De overwegend korte tekst (inclusief typografische grapjes) is geplaatst in de humoristische illustraties, die ronduit schitterend zijn, zowel wat betreft de kleurgeving (uiteraard veel bruintinten) als de uitbeelding van de emoties. Vooral de brede grijns met veel te veel witte tanden spreekt boekdelen. Een leuk boek om cadeau te geven aan chocolade-freaks (kleine, maar vooral aan grote), als plaagstootje vanwege hun 'vraatzuchtige' gedrag. Vanaf ca. 5 jaar.

Ik ben dol op chocola

Een kleine jongen is dol op chocola. Hij krijgt er echt nooit genoeg van. Werkelijk alles wat met chocola te maken heeft, wordt door hem verslonden: repen, bonbons met allerlei vullingen, fondant, melk, puur, … Maar er is meer dan dat. Ook waarom chocola zo lekker is (omdat het zo lekker breekt, omdat het wat naar melk ruikt, …), wanneer je het het beste eet (als je een onvoldoende hebt gehaald, als de tv stuk is, als je ouders ruzie maken, …) aan wie je het kan geven (aan een meisje om verkering te vragen, om papa op te vrolijken als hij geen parkeerplaats vindt, …) en hoe je het kan eten (als een bulldozer, met je mond dicht, als een hongerige hond, …) worden uitvoerig uit de doeken gedaan. En de grote vraag “Wat is er nou eigenlijk zo lekker aan chocola?” wordt eenvoudig beantwoord: Ik kan niet zonder chocola, want als ik het in mijn mond stop dan gaat het via mijn keel … regelrecht naar mijn hart!” En nog een belangrijke tip: het is altijd goed om nog een stukje voor morgen te bew…Lees verder