Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Een klein beetje geweldig

Dawn French (auteur), Marga Blankestijn (vertaler), Nancy Seghers (vertaler)
Een kinderpsychologe, die in haar midlifecrisis zit, krijgt te maken met de problemen van haar bijna 18-jarige boze dochter en haar 16-jarige zoon die op zoek is naar zijn seksualiteit. Roman in dagboekvorm.
Titel
Een klein beetje geweldig
Auteur
Dawn French
Vertaler
Marga Blankestijn Nancy Seghers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A tiny bit marvellous
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2011
271 p.
ISBN
9789400500198 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het gezinsleven van de familie Battles is niet volgens het boekje, of misschien juist wel: moeder Mo, kinderpsychologe werkend aan Tieners, het handboek, accepteert ‘als deskundige’ ogenschijnlijk het pubergedrag van haar bijna 18-jarige dochter. En laat excentrieke zoon zich uitleven in zijn fantasieën rond knappe jongens. Zelf ziet ze, nu ze bijna vijftig is, op tegen het ouder worden. Al deze ingrediënten, inclusief de stabiele achtergrondpersonen Echtgenoot en moeder, vormen een uitstekende basis voor een zeer onderhoudende roman in de trant van de televisieserie Absolutely Fabulous. Dit is niet verwonderlijk want deze debuutroman is van de hand van Dawn French (1957), bekend onder meer als comediene (o.a. French and Saunders) en auteur (autobiografie Dear Fatty). Het uitstekend vertaalde boek laat zich ‘lezen als een trein’. Zeker de vele liefhebbers van de genoemde Engelse televisieseries zullen zich kunnen vinden in deze roman met opzettelijk sterk aangezette karakters, geschr…Lees verder

Over Dawn French

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Frank Blackwell

Dawn Roma French (Holyhead, Wales, 11 oktober 1957) is een Britse comédienne, actrice en schrijfster. Ze is het meest bekend als helft van het komische duo French and Saunders.

Carrière

Dawn French is in 1957 geboren in Holyhead in Wales en kreeg voor het eerst bekendheid als lid van The Comic Strip. Daarvoor had ze al opgetreden met Jennifer Saunders, die ze op de Central School of Speech and Drama in Londen had ontmoet. Zij sloten zich beiden aan bij het collectief dat zou uitgroeien tot de meest toonaangevende cabaretiers van hun generatie.

Vanaf 1982 verscheen Dawn French met The Comic Strip op televisie in de serie The Comic Strip Presents… Ze maakten persiflages op bekende film- en televisiegenres wat ‘alternative comedy’ werd genoemd. De serie was succesvol en won een Gouden Roos op het festival van Montreux. De deelname van zowel French als Saunders was een belangrijke factor …Lees verder op Wikipedia