Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De ogen van de duisternis

Ook verschenen als Ogen der duisternis en Ogen van angst

Dean Koontz (auteur), Jacques Meerman (vertaler)
+1
De ogen van de duisternis
×
De ogen van de duisternis De ogen van de duisternis

De ogen van de duisternis

Ook verschenen als Ogen der duisternis en Ogen van angst

Als een jonge vrouw bovennatuurlijke signalen krijgt van haar doodgewaande zoontje, gaat zij op levensgevaarlijk onderzoek uit.
Titel
De ogen van de duisternis
Ook verschenen als
Ogen der duisternis en Ogen van angst
Auteur
Dean Koontz
Vertaler
Jacques Meerman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The eyes of darkness
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2020 | Andere uitgaves
283 p.
ISBN
9789044645897 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een sterk staaltje pandemiepaniekproza

Een thriller uit 1981 die melding maakt van het 'Wuhan-400-virus'? Geschiedsvervalsing!

De cover is omineus genoeg. Vrouw op de rug gezien. Nacht. Verlaten weg. En in de verte onheilszwanger maanlicht. Een thriller, ongetwijfeld: De ogen van de duisternis. Een tweede blik leert nog iets anders. Noem het een subliminale boodschap. Geraffineerd waart een vignet rond, bolletjes met zuignappen. Een stickertje spreekt: 'Voorspelde deze thriller de uitbraak van het coronavirus?' Perfecte marketing, maar zullen we nu het boek eens lezen?

De ogen van de duisternis is een (bovennatuurlijke) thriller van blockbusterauteur Dean Koontz. Van hem zie je altijd stapels boeken liggen op Amerikaanse vliegvelden: ruim honderd titels, meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht.

Koontz is inmiddels 74, maar hij tikt in Zuid-Californië vrolijk door. Toch moet hij vreemd hebben opgekeken toen hij zich op Twitter het middelpunt wist van een heuse hype: Koontz die in The Eyes of Darkness het 'Wuhan-400-virus' opvoert. Complotdenkers kregen er geen genoeg van. CNN bemoeide zi…Lees verder

Koontz (1945) heeft een vroege roman uit 1981 herschreven, verbeterd zegt hij zelf. Tina Evans rouwt om de dood van haar zoon Danny die samen met een groep andere jongens bij een busongeluk om het leven is gekomen. Maar dan beginnen er zich vreemde verschijnselen voor te doen, waaronder de tekst ‘niet dood’ op het schoolbord in zijn kamer. Tina raakt ervan overtuigd dat hij nog leeft, weet ook haar nieuwe vriend, de advocaat Eliot ervan te overtuigen en gaan samen op onderzoek. Maar dan beginnen de bedreigingen en pogingen hen om te brengen, wat bewijs is dat Danny’s lijk niet in de kist ligt op de begraafplaats. Een gevaarlijke speurtocht volgt. Ondanks verbeteringen is dit een zwakke thriller met onrealistische dialogen, psychologie van de koude grond en oppervlakkige personages. Spanning is ver te zoeken, de slechteriken en hun plannen zijn weinig overtuigend en de bovennatuurlijke aspecten, een handelsmerk van de schrijver, kunnen evenmin verrassen of overtuigen. Geschikt voor een…Lees verder

Over Dean Koontz

Dean Ray Koontz (Everett (Pennsylvania), 9 juli 1945) is een Amerikaans fictieschrijver, vooral bekend om zijn populaire thrillers, waar hij vaak elementen van horror, fantasie, science fiction, mysterie en satire in verwerkt. Koontz schreef aan het begin van zijn carrière onder verschillende pseudoniemen, waaronder "David Axton", "Deanna Dwyer" , "K.R. Dwyer" , "Leigh Nichols" en "Brian Coffey".

Hij heeft meer dan 105 romans gepubliceerd, enkele novelles en een collectie van korte verhalen. Van zijn werk zijn meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

Romans

Bloemlezing

  • Strange Highways (1994, verhalen) {heruitgebracht in september 2002}

Verhalen

  • "Black River" (1999)
  • "Pinkie" (1998)
  • "Trapped" (1989) {heruitgebracht als stripverhaal in 1992}
  • "Gr…Lees verder op Wikipedia