Boek
Nederlands
Wanneer een politieduo in New Orleans op jacht gaat naar een seriemoordenaar, komen ze in contact met het eeuwenoude monster van Frankenstein.
Titel
De verloren zoon / Dean Koontz en Kevin J. Anderson
Auteur
Dean Koontz Kevin J. Anderson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Prodigal son
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2006
351 p.
ISBN
90-245-5736-4
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als de meer dan tweehonderd jaar oude Deucalion, het Monster, hoort dat zijn doodgewaande maker dr. Frankenstein onder de naam Victor Helios in New Orleans woont, gaat hij daarheen om hem te doden. In New Orleans is een seriemoordenaar aan het werk die lichaamsdelen van vrouwen verwijdert om daarmee de perfecte vrouw te creëren. Deze zaak onderzoekt het politieduo Carson en Michael die, als zij in contact komen met Deucalion, ontdekken dat Helios zeer gevaarlijke plannen heeft voor de mensheid. Een geweldig eerste deel van een vierdelige serie, waarin de bestseller-auteur alle registers opentrekt samen met zijn co-writer. Koontz heeft het zweverige van vorige romans achter zich gelaten. Dit is spannend, af en toe gruwelijk (het diner van Helios) en heeft veel vaart. De roman is ingedeeld in korte hoofdstukken, zodat de lezer snel van situatie switcht. Het politieduo bestaat uit een pittige vrouw en een sympathieke, geestige man, daarnaast hebben de auteurs een aantal eigenaardige niet…Lees verder

Over Dean Koontz

Dean Ray Koontz (Everett (Pennsylvania), 9 juli 1945) is een Amerikaans fictieschrijver, vooral bekend om zijn populaire thrillers, waar hij vaak elementen van horror, fantasie, science fiction, mysterie en satire in verwerkt. Koontz schreef aan het begin van zijn carrière onder verschillende pseudoniemen, waaronder "David Axton", "Deanna Dwyer" , "K.R. Dwyer" , "Leigh Nichols" en "Brian Coffey".

Hij heeft meer dan 105 romans gepubliceerd, enkele novelles en een collectie van korte verhalen. Van zijn werk zijn meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

Romans

Bloemlezing

  • Strange Highways (1994, verhalen) {heruitgebracht in september 2002}

Verhalen

  • "Black River" (1999)
  • "Pinkie" (1998)
  • "Trapped" (1989) {heruitgebracht als stripverhaal in 1992}
  • "Gr…Lees verder op Wikipedia

Suggesties