Boek
Nederlands

Ogen der duisternis

Dean Koontz (auteur)
+1
Ogen der duisternis
×
Ogen der duisternis Ogen der duisternis

Ogen der duisternis

Dean Koontz (auteur)
Als een jonge vrouw bovennatuurlijke signalen krijgt van haar doodgewaande zoontje, gaat zij op levensgevaarlijk onderzoek uit.
Titel
Ogen der duisternis
Auteur
Dean Koontz
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The eyes of darkness
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2006 | Andere uitgaves
285 p.
Aantekening
Ook verschenen o.d.t. Ogen van angst
ISBN
90-245-6160-4

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een sterk staaltje pandemiepaniekproza

Een thriller uit 1981 die melding maakt van het 'Wuhan-400-virus'? Geschiedsvervalsing!

De cover is omineus genoeg. Vrouw op de rug gezien. Nacht. Verlaten weg. En in de verte onheilszwanger maanlicht. Een thriller, ongetwijfeld: De ogen van de duisternis. Een tweede blik leert nog iets anders. Noem het een subliminale boodschap. Geraffineerd waart een vignet rond, bolletjes met zuignappen. Een stickertje spreekt: 'Voorspelde deze thriller de uitbraak van het coronavirus?' Perfecte marketing, maar zullen we nu het boek eens lezen?

De ogen van de duisternis is een (bovennatuurlijke) thriller van blockbusterauteur Dean Koontz. Van hem zie je altijd stapels boeken liggen op Amerikaanse vliegvelden: ruim honderd titels, meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht.

Koontz is inmiddels 74, maar hij tikt in Zuid-Californië vrolijk door. Toch moet hij vreemd hebben opgekeken toen hij zich op Twitter het middelpunt wist van een heuse hype: Koontz die in The Eyes of Darkness het 'Wuhan-400-virus' opvoert. Complotdenkers kregen er geen genoeg van. CNN bemoeide zi…Lees verder

Als een jonge vrouw bovennatuurlijke signalen krijgt van haar doodgewaande zoontje, gaat zij op levensgevaarlijk onderzoek uit. Chronologisch verteld griezelverhaal, opgebouwd uit vier delen van elk een dag. Evenals in 'Dienaren van de schemering' een reële intrige, verrijkt met enkele aan de spanning bijdragende bovennatuurlijkheden. Enig onvermijdelijk, terughoudend beschreven geweld. Onderkoelde verteltrant, soepele stijl, levensechte dialogen, lichte humor en culminerend in behoorlijk oplopende spanning. Het verhaal speelt zich af in modern Las Vegas en onherbergzame omgeving. Goede karakteruitwerkingen met menselijke warmte. De beschreven gebeurtenissen, behalve het bovennatuurlijke, zijn niet eens helemaal onmogelijk en houden een onderhuidse waarschuwing in tegen ongebreidelde, wrede medische experimenten t.b.v. oorlogvoering. Goede vertaling. Paperback met kleine druk.

Over Dean Koontz

Dean Ray Koontz (Everett (Pennsylvania), 9 juli 1945) is een Amerikaans fictieschrijver, vooral bekend om zijn populaire thrillers, waar hij vaak elementen van horror, fantasie, science fiction, mysterie en satire in verwerkt. Koontz schreef aan het begin van zijn carrière onder verschillende pseudoniemen, waaronder "David Axton", "Deanna Dwyer" , "K.R. Dwyer" , "Leigh Nichols" en "Brian Coffey".

Hij heeft meer dan 105 romans gepubliceerd, enkele novelles en een collectie van korte verhalen. Van zijn werk zijn meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

Romans

Bloemlezing

  • Strange Highways (1994, verhalen) {heruitgebracht in september 2002}

Verhalen

  • "Black River" (1999)
  • "Pinkie" (1998)
  • "Trapped" (1989) {heruitgebracht als stripverhaal in 1992}
  • "Gr…Lees verder op Wikipedia