Daisy
Nederlands

Wie goed doet

Dean Koontz (auteur)
Tim Carrier leidt een rustig leventje als metselaar in een Californisch stadje. Dan wordt hij in een bar benaderd door een man die hem aanziet voor een ander en hem 10.000 dollar geeft om een moord te plegen. Als vervolgens de moordenaar binnenkomt, ziet die Tim weer aan voor de opdrachtgever. Wat volgt, is een adembenemende jacht. Tim trekt zich het lot aan van het mogelijke slachtoffer, een aant
Titel
Wie goed doet
Auteur
Dean Koontz
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The good guy
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2007
1 cd
Speelduur
8:56
Oorspr. uitgever
Luitingh
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Man

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tim Carrier leidt een rustig leventje als metselaar in een Californisch stadje. Dan wordt hij in een bar benaderd door een man die hem aanziet voor een ander en hem 10.000 dollar geeft om een moord te plegen. Als vervolgens de moordenaar binnenkomt, ziet die Tim weer aan voor de opdrachtgever. Wat volgt, is een adembenemende jacht. Tim trekt zich het lot aan van het mogelijke slachtoffer, een aantrekkelijke jonge vrouw, die geen idee heeft waarom zij het doelwit is. De moordenaar weet hen steeds weer te vinden en blijkbaar heeft hij connecties in hoge regionen. De schrijver creëert geestige karakters en scherpe dialogen. De moordenaar is een figuur zonder enig gevoel, de hoofdpersoon een goede kerel met een veelbewogen verleden en ook de jonge vrouw verbergt veel tragiek uit haar jeugd. De ontknoping valt iets tegen, maar dat neemt niet weg dat het een van de betere romans van de schrijver is van de laatste jaren, met knappe wendingen in het plot en volop spanning. Vrij kleine druk.

Over Dean Koontz

Dean Ray Koontz (Everett (Pennsylvania), 9 juli 1945) is een Amerikaans fictieschrijver, vooral bekend om zijn populaire thrillers, waar hij vaak elementen van horror, fantasie, science fiction, mysterie en satire in verwerkt. Koontz schreef aan het begin van zijn carrière onder verschillende pseudoniemen, waaronder "David Axton", "Deanna Dwyer" , "K.R. Dwyer" , "Leigh Nichols" en "Brian Coffey".

Hij heeft meer dan 105 romans gepubliceerd, enkele novelles en een collectie van korte verhalen. Van zijn werk zijn meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

Romans

Bloemlezing

  • Strange Highways (1994, verhalen) {heruitgebracht in september 2002}

Verhalen

  • "Black River" (1999)
  • "Pinkie" (1998)
  • "Trapped" (1989) {heruitgebracht als stripverhaal in 1992}
  • "Gr…Lees verder op Wikipedia