Boek
Nederlands

Astronautenschool : stap voor stap een ruimtevaartuig leren besturen

Deborah Kespert (auteur), David Baker (auteur), Damien Weighill (illustrator)
+1
Astronautenschool : stap voor stap een ruimtevaartuig leren besturen
×
Astronautenschool : stap voor stap een ruimtevaartuig leren besturen Astronautenschool : stap voor stap een ruimtevaartuig leren besturen

Astronautenschool : stap voor stap een ruimtevaartuig leren besturen

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Trek je ruimtepak aan en laat je de ruimte in schieten! Stap voor stap leer je hoe je hierop voorbereidt, wat je nodig hebt en hoe het leven daar is. Tussendoor zie je allerlei ruimtevaartuigen. Met quiz en kleurenfoto's en -tekeningen. Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.
Titel
Astronautenschool : stap voor stap een ruimtevaartuig leren besturen
Auteur
Deborah Kespert David Baker 1944-
Illustrator
Damien Weighill Katharina Rocksien
Vertaler
Dagmar Jeurissen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Space academy
Editie
1
Uitgever
Hilversum: Fontaine, 2014
48 p. : ill.
ISBN
9789059565128 (hardback)
Plaatsingssuggestie
659.85 (SISO) Sterren - Planeten - Ruimtevaart (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

‘Ben je klaar voor de astronautenschool?’ Zo begint deze uitgave over ruimtevaart. Sommige hoofdstukken zijn voor 'in de klas' (aangegeven met icoontje), onder meer over het ruimtepak, de training voor astronauten, raketten en toekomstige reizen. Andere hoofdstukken zijn voor ‘in de ruimte’ (met icoontje), waarin het gaat over bv. de maanlanding en hoe je weer terugkeert naar de aarde en over ruimtewandelingen. Elk hoofdstuk van twee pagina’s begint met een intro in een grote letter. De rest van de tekst staat in tekstblokjes bij foto’s, strips (‘Hoe plons je in zee’) en schematische illustraties van bijvoorbeeld een commandomodule. Er is veel te zien op de pagina’s, maar de vormgeving wordt nergens te druk. De informatie blijft dicht bij de lezer doordat de auteur vaak de je-vorm gebruikt: ‘Verlaat de maanlander, klim de ladder af en houd je vast aan de reling’. De laatste tien pagina’s geven een overzicht van raketten, satellieten, spaceshuttles en dergelijke. Tot slot een ruimtequi…Lees verder

Astronautenschool

Heb je zin om de ruimte te ontdekken? Geldt voor jou ‘The sky is the limit’? Dan is dit boek echt iets voor jou!
Systematisch word je voorbereid op je eerste ruimtemissie. Eerst kom je alles te weten over astronauten, dan verken je een raket om tenslotte ermee de ruimte in te gaan. Maar daar stopt het niet. Je leert ondertussen bij over onze maan, shuttles, een ruimtestation, wandelen in de ruimte, ons zonnestelsel, robotvoertuigen, een ruimtevliegtuig, de toekomst ... Op het einde wordt je kennis over de ruimte op de proef gesteld aan de hand van een quiz. Zeker doen! Handig zijn de ID-fiches achteraan in het boek. Ze geven je een duidelijk overzicht per categorie van verschillende ruimtetuigen.
Het boek is zo opgevat dat je bepaalde stukken ‘in de klas’ leert om ze nadien toe te kunnen passen ‘in de ruimte’. Dat wordt duidelijk gemaakt met een tekeningetje bij de titel. Leuk idee! Zo kan je als lezer je helemaal inleven in je rol als astronaut.
Toch enkele bedenking…Lees verder

Suggesties