Boek
Nederlands

Ridders en kastelen

Deborah Murrell (auteur)
+1
Ridders en kastelen
×
Ridders en kastelen Ridders en kastelen

Ridders en kastelen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Met hulp van veel kleurentekeningen wordt informatie gegeven over het leven van ridders in de middeleeuwen. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Ridders en kastelen
Auteur
Deborah Murrell
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
My best book of knights and castles
Editie
3
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2008 | Andere uitgaves
32 p. : ill.
ISBN
9789025741518 (hardback)
Plaatsingssuggestie
925 (SISO) Middeleeuwen (500 tot 1500) (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een eerste kennismaking met de middeleeuwen, met name het leven van ridders en de kastelen waar zij wonen. Aan bod komen o.a. ridder worden, wapens en wapenrustingen, toernooien, ridderorden, kastelen van steen en kastelen nu, heilige oorlogen etc. De veertien ongenummerde hoofdstukken worden ingeleid met een stukje algemene informatie aangevuld met illustraties. In dit boek zijn die, ook paginagrote, kleurrijke, vrij realistische kleurentekeningen het belangrijkst. Ze zijn duidelijk en verhelderend en worden ondersteund door kleine, aanvullende tekstblokken in een vrij grote letter. De summiere tekst - er wordt niet diep ingegaan op de onderwerpen - staat in duidelijke kolommen. Voorin een inhoudsopgave, achterin een beperkte woordenlijst en een alfabetisch register. Een goed verzorgde, aantrekkelijke uitgave, onder meer te gebruiken bij spreekbeurten op de basisschool. Vanaf ca. 10 jaar. In deze serie 'Mijn eerste boek over...' verschenen al veel meer uitgaven.

Mijn eerste boek over Ridders en kastelen

Dit deeltje bevat vijftien korte hoofdstukken over de bouw van burchten en kastelen en over het leven van de ridders. De veelvuldige illustraties beslaan vaak een volledige of zelfs een dubbele pagina, bv. de Krak des Chevaliers. In een duidelijke taal brengt de auteur informatie over middeleeuwse wapens, heraldiek, toernooien en ridderorden. Een smaakmaker voor jongere kinderen.