Daar waar de rivierkreeften zingen

Ook verschenen als Het moerasmeisje

Delia Owens (auteur), Mariëtte van Gelder (vertaler)
+1
Daar waar de rivierkreeften zingen
×
Daar waar de rivierkreeften zingen Daar waar de rivierkreeften zingen

Daar waar de rivierkreeften zingen

Ook verschenen als Het moerasmeisje

Als een jong meisje opgroeit in de moerassen van North Carolina blijkt het leven vol gevaren te zijn.
Titel
Daar waar de rivierkreeften zingen
Ook verschenen als
Het moerasmeisje
Auteur
Delia Owens
Vertaler
Mariëtte van Gelder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Where the crawdads sing
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2020
1 cd
Speelduur
12:00
Oorspr. uitgever
The House of Books
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw
CDR
a470327

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kya leidt, na verlaten te zijn door haar moeder en oudere broers, met haar gewelddadige vader een moeizaam bestaan in het moerasgebied van North Carolina. Het is Tate die haar leert lezen en schrijven, hij is de man van wie ze houdt maar ook hij laat haar achter om te gaan studeren. Dan ziet Chase, de lokale badboy zijn kans schoon. Als hij dood in het moeras gevonden wordt, valt de verdenking op Kya. Gebeurtenissen in het leven van Kya worden afgewisseld met de vondst van Chase en het daarop volgende onderzoek en rechtszaak. Het verloop van het verhaal is tamelijk voorspelbaar. De verwikkelingen rondom de rechtszaak worden breed uitgemeten waardoor er weinig vaart in de roman zit. Romandebuut van de Amerikaanse schrijfster die bekend is om haar non-fictie boeken over Afrikaanse natuur. Eerder verschenen als 'Het moerasmeisje'. Winnaar British Book Awards - Pageturner 2021.

Tips

Daar waar de rivierkreeften zingen.

'Daar waar de rivierkreeften zingen' werd een jaar geleden al in Nederland uitgegeven onder de titel 'Het moerasmeisje', deed toen niet veel en krijgt nu een herkansing onder een letterlijke vertaling van de oorspronkelijke Amerikaanse titel: 'Where the Crawdads Sing'.

Vooralsnog met succes, die heruitgave, want het boek sloop vorige week CPNB's bestsellerlijst binnen. In Amerika is dit moordmysterie annex coming-of-age drama annex liefdesverhaal al breed omarmd: 4,5 miljoen exemplaren verkocht, 33 weken nummer 1, de filmrechten gekocht door actrice/producente Reese Witherspoon.

Een verrassend succes voor 'wildlife' bioloog Delia Owens die met 'Rivierkreeften' debuteert op haar zeventigste, en eerder alleen memoirs schreef, met haar toenmalige man Mark Owens, over hun leven tussen de olifanten in Botswana en Zambia. Daarna woonde Owens lang in Idaho, vlakbij de grens van Canada, nu woont ze in de bergen van North Carolina, waar ze ook haar roman situeerde. De kleine K…Lees verder