Boek
Nederlands

Egyptische mummies : mensen uit een ver verleden

Delia Pemberton (auteur)

Egyptische mummies : mensen uit een ver verleden

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Verteld wordt hoe in het oude Egypte gestorven mensen en dieren werden gemummificeerd en hoe de mensen toen leefden. Met veel illustraties in kleur. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Mummies ; Egypte
Titel
Egyptische mummies : mensen uit een ver verleden
Auteur
Delia Pemberton
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Egyptian mummies
Uitgever
Harmelen: Corona, 2001
47 p. : ill.
ISBN
90-5495-450-7
Plaatsingssuggestie
922.1 (SISO) Het Oude Egypte (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De mummies van het Oude Egypte hebben mensen al eeuwenlang gefascineerd. Iedereen heeft wel eens gehoord van 'de vloek van de mummie' of heeft wel eens gehuiverd bij een mummie die tot leven komt in een horrorfilm. Omdat mummies zo oud zijn, is het moeilijk voor te stellen dat ze eens mensen waren met een baan, een gezin, met vrienden en huisdieren. Toch vertellen mummies ons heel wat over het leven van de mensen die ze eens waren. De manier waarop de Egyptenaren hun doden voorbereidden op het leven in het hiernamaals, vertelt ons een hoop over hun religie.

In Egyptische mummies maakt de lezer kennis met zeven mummies uit verschillende tijdperken van de Egyptische geschiedenis: Ginger, een prehistorische landbouwer; Ankhef, een ambtenaar uit het Middenrijk; Katebet, een rijke dame uit het Nieuwe Rijk; een adellijke dame uit Thebe; Hornedjitef, een priester van Amon; een heilige Ibis en tenslotte een schooljongen uit de Romeinse tijd.

In erg begrijpelijke taal wor…Lees verder
Informatief, rijk geïllustreerd jeugdboek over mummies en mummificatie in het oude Egypte. Met specifieke Egyptische mummies uit het Brits Museum als uitgangspunt komen ook meer algemene onderwerpen aan bod, zoals de godsdienst en het dagelijks leven. Doordat van deze overledenen de namen bekend zijn en de tijd waarin zij leefden, wordt ook een beeld gegeven van de historische ontwikkeling in het oude Egypte en tegelijk van levens van individuele mensen. Het gaat hier om een publicatie van het Brits Museum en dat is aan de hoge kwaliteit te merken. Hierdoor is het boek een zeer geschikte aanvulling temidden van de inmiddels uitgebreide reeks publicaties over het oude Egypte bestemd voor de jeugd. Interessant illustratiemateriaal in kleur met goede toelichting. Met verklarende woordenlijst en register. Vanaf ca. 11 jaar.