Boek
Frans

No et moi : roman

No et moi : roman

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Een begaafde scholiere van 13 ontmoet op een treinstation in Parijs een achttienjarig dakloos meisje en besluit haar te interviewen voor een spreekbeurt.
Titel
No et moi : roman
Auteur
Delphine De Vigan 1966-
Taal
Frans
Uitgever
Paris: JC Lattès, 2019 | Andere uitgaves
248 p.
ISBN
9782253124801 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een overbegaafde scholiere van 13 die haar intellectuele interesse op allerlei manieren uitleeft, moet een spreekbeurt houden. Zij heeft op een treinstation in Parijs een achttienjarig dakloos meisje ontmoet en besluit haar te interviewen en zich in haar achtergrond te verdiepen. Na de spreekbeurt biedt de scholiere de dakloze een dak boven haar hoofd. Ze herkent in haar haar eigen eenzaamheid. Haar moeder is ziek en haar vader vaak op reis. De realiteit is weerbarstiger dan de logische oplossing. De dakloze vervalt na een tijdje weer in haar oude patronen en wordt door de ouders van de scholiere weggestuurd. Met hulp van een schoolvriendje wordt de opvang een tijdje gerekt tegen alles in. De auteur heeft in haar romans veel eigen ervaringen met de maatschappij verwerkt. Een fascinerende actuele roman die de lezer kennis laat maken met de huiveringwekkende problemen van een dakloze. Normale druk; krappe bindmarge.

Over Delphine De Vigan

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ji-Elle

Delphine de Vigan (Boulogne-Billancourt, 1 maart 1966) is een Frans romanschrijfster. De meeste van haar werken hebben een sterk autobiografisch karakter.

Leven en werk

De Vigan is moeder van een zoon en dochter, had een baan, en begon aanvankelijk met schrijven in de avonduren. In 2001 publiceerde ze onder het pseudoniem Louis Delvig haar eerste roman Jours sans faim, over haar eigen gevecht als negentienjarige tegen anorexia nervosa. Na de korte roman Les Jolis Garçons (2005), over drie vroegere liefdesavonturen, had ze succes met Un soir de décembre (2006), waarmee ze de Prix littéraire Saint-Valentin won. Haar grote doorbraak kwam met het later succesvol verfilmde No et moi (2007) over een hoogbegaafd dertienjarig meisje dat vriendschap sluit met een dakloze jonge vrouw. Voor dat laatste boek kreeg ze de Prix des libraires.

Na Les heures souterraines (2010), dat gen…Lees verder op Wikipedia