Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De infiltrant

Dennis Lehane (auteur), Paul Heijman (vertaler)
Een politieman en een zwarte man die een onderwereldfiguur heeft vermoord, proberen een bestaan op te bouwen in het Boston aan het eind van de Eerste Wereldoorlog, dat geteisterd wordt door politieke onrust en de Spaanse griep.
Titel
De infiltrant
Auteur
Dennis Lehane
Vertaler
Paul Heijman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The given day
Editie
4
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2009 | Andere uitgaves
653 p.
ISBN
9789044338119 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dennis Lehane (geb. 1965) is al jarenlang een van Amerika's bekendste thrillerschijvers. Hij debuteerde in 1994 met A drink before the war en introduceerde daarmee het kleurrijke detective-duo Patrick Kenzie en Angela Genarro die vijf boeken lang, tot 1999, de misdaad bestrijden in en om Lehanes geboorteplaats Boston. Het vierde boek uit de reeks, het ontroerende ontvoeringsdrama Gone, Baby, Gone (vert. Over mijn lijk), werd in 2007 verfilmd door Ben Affleck. Na 1999 publiceerde Lehane een aantal succesvolle en bekroonde standalone-thrillers, waarvan de bekendste Mystic River is (vert. Vuile Handen) dat in 2005 verfilmd werd door Clint Eastwood. Daarnaast publiceerde hij veel voor toneel, en maakte hij deel uit van een groep auteurs die verantwoordelijk was voor de HBO-serie 'The Wire' (2004), waarvoor hij enkele afleveringen schreef. In 2008 verraste hij met het omvangrijke, historische verhaal The given day (vert. De infiltrant), een …Lees verder
In het Boston van 1918/1919 broeit het. De politie maakt jacht op subversieve elementen zoals communisten, trotskisten, anarchisten, maar ook op vakbondsleiders die oproepen tot actie tegen uitbuiting en onderbetaling. Tegen de achtergrond van het einde van de Eerste Wereldoorlog en de duizenden slachtoffers makende Spaanse griep wordt politieman Danny Coughlin ingezet om te infiltreren in de vijandelijke bewegingen die zich populair maken bij de door armoede geteisterde bevolking. Tegelijkertijd probeert de zwarte Luther Laurence zijn bestaan weer op te bouwen nadat hij gevlucht is na een onderwereldfiguur in Tulsa vermoord te hebben. Een turbulente tijd beschreven in een grootse roman waarin historische figuren zoals J. Edgar Hoover, Babe Ruth, Eugene O’Neill en anderen een rol spelen en waarin ook rassenvooroordelen de samenleving verzieken. Met boeiende en krachtige personages worden de thema’s trouw, verraad, onrecht en vooroordeel op een knappe manier uitgewerkt. Dat alles in ee…Lees verder

Over Dennis Lehane

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Dennis Lehane (Boston, 4 augustus 1965) is een Amerikaanse auteur. Enkele van zijn boeken werden succesvol verfilmd in Hollywood.

Biografie

Dennis Lehane werd geboren op 4 augustus 1965 in Boston, Massachusetts. Zijn familie is van Ierse origine. Boston is vaak ook de thuishaven van de personages in zijn romans. Lehane was in het verleden getrouwd met een advocate, maar is nu gehuwd met dokter Angela Bernardo. Hij studeerde af aan de Florida International University.

In 1994 kwam zijn eerste werk uit: A Drink Before the War. In dat boek gebruikte hij voor het eerst de personages Patrick Kenzie en Angela Gennaro, twee privédetectives. Zij zouden later nog terugkeren in enkele andere romans, waaronder Gone, Baby, Gone dat in 2007 verfilmd werd door Ben Affleck, die eveneens afkomstig is uit Boston. De titel van de film is net als die van het originele boek Gone Baby Gone.

De eerste ve…Lees verder op Wikipedia

Suggesties